Іншого людство не придумало – рийте яму у дворі, або Що робити, коли каналізація не працює

Йдеться про висотну житлову забудову

Більшість українців уже відчули, що у час знеструмлення у багатоповерхових будинках часто немає води й не працює каналізація. 

Ніщо не створює такого дискомфорту, як відсутність вбиральні вдома. 

Водогін і каналізаційне господарство міста критично залежать від наявності електрики, оскільки обидві системи потребують роботи помп. Крім того, для каналізації необхідна певна кількість води, інакше відходи осідатимуть і накопичуватимуться в каналізаційних трубах, - каже директора аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко. 

За його словами тільки у столиці у такій ситуації опиниться 12,5 тисяч будинків. 

Без електрики не будуть працювати каналізаційні помпові станції. В такому разі система просто переповниться, відходи жителів верхніх поверхів почнуть литися у квартири на нижніх поверхах. І ніякий запас води у квартирі не допоможе. 

Готуватися до цього треба завчасно І у такому випадку кращого людство ще не придумало – треба відходи життєдіяльності закопувати у землю. На думку експерта, підготуватись до життя без каналізації потрібно заздалегідь. 

На випадок блекауту – у дворах багатоповерхівок треба влаштовувати вигрібні ями, каже Сергієнко. 

Чимало киян уже розмірковують над придбанням біотуалетів, які можуть стати тимчасовим порятунком на випадок зупинки роботи каналізації.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень