Іноземців та осіб без громадянства закликають дотримуватися законності перебування в Україні, - ДМС

Попри тимчасове скасування притягнення до відповідальності на час карантину

Незважаючи на тимчасове скасування притягнення до адміністративної відповідальності у період дії карантинних обмежень, управління міграційної служби у Рівненській області закликає іноземців та осіб без громадянства дотримуватися законності перебування на території України.

Законність перебування в Україні може бути підтверджена:

паспортним документом з відміткою про перетин кордону або  штампом про продовження терміну перебування з урахуванням дати перетину кордону;

 

посвідкою на тимчасове або постійне проживання зі штампом реєстрації адреси місця проживання та з дійсним терміном дії.

При оформленні посвідок на тимчасове проживання Міграційна служба перевіряє інформацію, яку надають іноземці та особи без громадянства, зокрема - щодо адреси проживання та підстав перебування на території України, у тому числі з метою працевлаштування або у зв’язку з волонтерською діяльністю.

Недостовірність наданих документів чи інформації є підставою для відмови в оформленні посвідки на тимчасове проживання.

Додатково управління ДМС повідомляє про нещодавні зміни до Порядку оформлення посвідок на тимчасове проживання, внесені урядом за ініціативою Міграційної служби.

Відповідно до них громадяни країн із безвізовим порядком в’їзду в Україну (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Узбекистан), що перебувають в нашій державі на законних підставах, мають право подати документи на оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України у зв’язку зі зміною мети в’їзду.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень