Іноземцям ці сім українських звичок видаються дивними

Натомість любов до сала і борщу поділяють навіть вони

Звичка завжди знімати взуття в будь-якому українському домі 

Іноземців дуже дивує прохання зняти взуття і залишити його у коридорі. А пропозиція взути хатні капці навіть трохи лякає. Чимало європейців й гостей з США дивуються, адже в багатьох країнах взуття вдома не знімають, адже вулиці у їхніх містах дуже чисті, а є й такі, де взагалі тротуари миють.

Американці ж переважно пересуваються в автомобілі і майже не ходять вулицями.

Без запрошення приходити у гості 

Іноземці не розуміють, як дорогою з роботи додому можна до когось йти в гості без запрошення. Або, до прикладу, опинившись в іншій частині міста, вирішити зайти до друзів чи рідні, які тут проживають.

Українці вважають, що близькі люди завжди раді бачити один одного, навіть без попередження. І така логіка дивує іноземців.

У більшості інших країн не заведено ходити в гості без запрошення. Для німців будинок – їхня фортеця. Тут просто так сторонніх не пускають. Це властиво британцям, японцям й корейцям.

Українці постійно займаються самолікуванням 

Наші люди часто не довіряють лікарям й навіть остерігаються поліклінік. Що там можуть знати, думають люди й звертаються до бабусиних перевірених роками порад. Наприклад, з температурою вважають за краще випити чаю з малиною, а при застуді парити ноги в гарячій воді.

Іноземців це лякає. Адже вони звикли щороку оплачувати страховку і звертатися тільки до офіційних лікувальних установ.

В багатьох українських сім’ях панує матріархат

Українські жінки тримають на собі весь дім і переважно управляють всім домом. Вони ходять на роботу, роблять уроки з дітьми, готують їсти та завжди знають, де які речі вдома на яких місцях. А ще рахують комуналку і пам’ятають розклад всіх гуртків.

Наразі небагато сімей, де чоловіки навантажують себе чимось, крім заробляння грошей.

 Купувати дорогий автомобіль, коли не можуть собі цього дозволити 

Україна вже не перший рік в економічній кризі, але якщо подивитися на те, які автомобілі їздять нашими дорогами, то в це навіть не віриться. А ще іноземців дуже дивує гонитва українців за брендовими речами, технікою останнього покоління і взагалі розкошами. Така поведінка європейцям не властива.

Мають не одну вищу освіту й можуть вчитися пів життя 

Освіту українці сприймають як один з показників успіху. Тож після школи починається справжній ажіотаж довкола вступу у кращий ВНЗ. Натомість професійні училища та коледжі мають набагато менший попит.

Європейці й американці прагнуть після школи одразу піти працювати, тому вступників там щороку менше. 

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень