«Ігри нескорених»: рівненський плавець привіз з Гааги дві медалі (ФОТО/ВІДЕО)

«Золото» і «бронза» на двох дистанціях

«Золото» та «бронзу» з Гааги до Рівного привіз ветеран ЗСУ, розвідник Андрій Бадарак. Наш ветеран чудово виступив на «Іграх нескорених». 

Ще у 2016 році на Донбасі Андрій отримав важке поранення та став візочником. Жагу до життя ветерану повернуло плавання, яким став займатися для реабілітації. І от друга його участь на Іграх нескорених, які організовує принц Гаррі — онук королеви Великої Британії Єлизавети II, принесли дві нагороди.

Андрій підірвався на міні. Ходити більше не зміг, бо отримав важку травму хребта. Тож лікарі порадили плавати, адже проходив реабілітацію у госпіталі для інвалідів війни в Клевані.

Розвідник до армії професійно займався плаванням, тож результати з'явилися швидко — виграв чемпіонат України. Тоді друзі та реабілітологи порадили — час міжнародних змагань.

- Ми займалися щодня, спочатку недовго, навіть чутливість ніг з'явилася. Його друзі та ми вмовили, щоб виступав на змаганнях, - каже завідувач фізіотерапевтичним відділенням госпіталю Мухаммед Тімраз.

Ці “Ігри нескорених” стали для Андрія другими в кар'єрі. На дистанції “50 метрів на спині” він здобув золоту медаль, хоча на такий результат не очікував — останні чотири місяці майже не плавав.

- У мене кращий результат був 54 секунди на Чемпіонаті України. На іграх проплив за 49 секунд, без тренувань, без форми. Хто спортсмен — повинен зрозуміти, —зазначив Андрій.

А в стилі “брасом” — здобув бронзу. Розвідника вразила атмосфера змагань травмованих військових. Каже, ветерани багатьох країн активно підтримували українську команду:

- Мене більше вразила не зустріч з принцом Гаррі, а з іншими командами ветеранів — особливо США, Британії, Канади та Грузієї. Вони більше цікавилися, як у нас іде війна, адже теж “недолюблюють” москалів”.

Розвідник нині проходить чергову реабілітацію в госпіталі. Щодня плаває в басейні та знову мріє виступити на “Іграх нескорених”. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень