ЄС закриває кордони для українців через коронавірус, – коментар МЗС

Перспектива реальна вже цього тижня

У Міністерстві закордонних справ прокоментували інформацію про можливе закриття кордонів ЄС для українців цього тижня через зростання захворюваності на коронавірус.

Як написав повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, поки Євросоюз не приймав формального рішення. Брюссель переглядає список країн що два тижні та коригує його в залежності від розвитку епідемічної ситуації.

МЗС України раніше вже повідомляло, що у разі зростання показників захворюваності на COVID-19 в Україні, ЄС може ухвалити рекомендацію про виключення нашої держави зі списку країн, громадяни яких можуть здійснювати несуттєві поїздки до Євросоюзу.

 

Речник відомства підкреслив:

Виключення України із «зеленої зони» не скасовує безвіз, воно лише вводить тимчасові обмеження на несуттєві (туристичні) поїздки задля протидії поширенню коронавірусної хвороби. Рішення так само може бути пізніше переглянуте під час наступного оновлення списку в разі, якщо епідемічна ситуація покращиться.

Ніколенко також порадив актуальну інформацію про умови в'їзду громадян України до кожної окремої країни ЄС та інших країн світу звіряти з інтерактивною картою МЗС України: https://tripadvisor.mfa.gov.ua., яка оновлюється в режимі реального часу, а також активно вакцинуватися, щоб безпечно подорожувати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень