Єдиний пункт пропуску між рф та Україною не витримує потоку охочих в'їхати

Люди днями чекають своєї черги

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Єдиний прямий прикордонний перехід росія-Україна – це КПП Колотилівка, що у Білгородській області. Втім, на сьогодні він не справляється з потоком українців, які хочуть повернутися на батьківщину з росії й з окупованих нею територій.

Люди кілька днів змушені чекати своєї черги. Води та їжі купити ніде, у багатьох не залишається грошей на хостел, доводиться спати на вулиці при мінусовій температурі, дощі, а іноді вже й снігу.

Волонтери побоюються, що з настанням ще дужчих холодів виїжджаючі помиратимуть від холоду, тож вимагають від білгородської влади організувати обігрів та видачу їжі.

Виїхати з рф можна також через країни Балтії та Європу, але це дорожче та довше. За словами волонтерів, які допомагають українцям дістатися з росії додому, виїжджають здебільшого інваліди, літні люди та жінки з дітьми, які не можуть дозволити собі складний європейський маршрут. Однак зараз і переїзд через Колотилівку перетворився на справжнє випробування.

Ситуація загострилася наприкінці вересня – на початку жовтня. Прикордонний перехід, який працював до шостої вечора, скоротив час роботи на годину у зв'язку з більш раннім настанням темряви. Потім прохід був обмежений через черговий обмін військовополоненими та вбитими військовими. У результаті черга з українців, що виїжджають, у якій на той момент вже було 50 осіб, збільшилася і перевищила 200 осіб.

 

На ранок суботи 7 жовтня у черзі було 250 людей, а у понеділок 9 жовтня черга дійшла лише до тих, хто приїхав на КПП у суботу вранці.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень