Продають лише назву: Єдиний комунальний майновий комплекс «Аптека «Ліки» у Рівному приватизують (ЦІНА/РІШЕННЯ)

Аптека працювала у «мінус»

Збиткова «Аптека «Ліки» і її директорка Галина Табачук

Чи не єдину комунальну аптеку на Рівненщині приватизують. Таке рішення на засіданні сесії нещодавно прийняли депутати Рівненської обласної ради. 

«Аптека «Ліки» розташована у терапевтичному відділенні Рівненської міської центральної лікарні і стала збитковою, пояснили у Рівненській облраді. На аукціон виставили юридичну особу з пакетом документів та ліцензій, необхідних для роботи аптеки. Адже нерухоме майно належить міській лікарні, яка здавала в оренду площу під аптеку.

Попри те, що аптечний бізнес в Україні процвітає, комунальна аптека не приносила прибутку, пояснив Радіо Трек заступник начальника відділу з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку виконавчого апарату Рівненської обласної ради Ігор Осіпчук: 

- «Аптека «Ліки» була збитковою. Зараз процвітають мережеві аптеки. Вони працюють на умовах демпінгу.

 

А наша аптека була у терапевтичному відділенні. Через карантин потік клієнтів різко зменшився. А з початком війни справи аптеки пішли ще гірше.

Те, що аптека була збиткова, підтверджує і директорка підприємства «Аптека «Ліки» Галина Табачук. На засіданні комісії у Рівненській облраді вона повідомила, що потік відвідувачів в аптеці суттєво скоротився з огляду на запровадження червоних зон під час пандемії коронавірусу, а згодом – через введення воєнного стану і скорочення планового лікування пацієнтів у корпусі, де працює аптека. Наразі у центральній лікарні діє ще дев’ять аптек. І чимало з них, демпінгуючи, реалізують ліки за значно нижчими цінами.

- Тож усе це призвело до збитковості підприємства. Торік загальний товарообіг  підприємства склав 6396,1 тис. грн, і 2021 рік аптека закінчила з невеликим прибутком.

 

Однак наразі підприємство не в змозі оплатити комунальні платежі, оренду, зарплатню, а також виконати зобов’язання перед постачальниками медикаментів.

Аптеку виставили на продаж через Prozorro. Назва лота «Єдиний майновий комплекс комунального підприємства «Аптека «Ліки» Рівненської обласної ради». Стартова ціна – близько 100 тисяч гривень. Торги розпочнуться 16 червня, повідомив Ігор Осіпчук:

- По факту ми продаємо юридичну особу і невеликий обсяг майна – вітрини, комп’ютерну техніку тощо. Людина, яка придбає пакет документів, зможе з легкістю продовжити цей бізнес. Адже ключове у пропозиції – ліцензії на продаж препаратів, у тому числі – наркотичні.

 

Цю ліцензію отримати найважче.

 

Також новий власник матиме право продовжити оренду приміщення у Рівненській міській лікарні.

Наразі продовжувати договір оренди з новим власником аптеки не планують, повідомив директор мед закладу Євген Кучерук. Він зауважив, що лікарня сама дуже потребує цього приміщення.

Там зберігатимуть медичні препарати, постачання яких збільшилося завдяки медичній реформі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень