Єдина порода собак, які не вміють гавкати. Через це їх часто використовують у полюванні (ВІДЕО)

Їх шанували ще задовго до нашої ери

Одна з найдавніших порід собак - басенджі - має цікаву природну особливість: вона зовсім не вміє гавкати. А предків сучасних чотирилапих красенів настільки шанували у Давньому Єгипті, що ховали разом з фараонами та ще й в нашийниках з дорогоцінним камінням.

Звідки походить басенджі

Дослідники ще 2004 року провели генетичне дослідження, яке виявило 14 найдавніших порід собак, геном якого найближчий до дикого вовка. Басенджі увійшли до цього списку. І не дивно, адже їх шанували ще задовго до нашої ери.

Басенджі - мисливський собака, родом з Африки. Інші назви - собака Занде, лісовий собака з Конго, бонго-тер'єр, конго-тер'єр, ням-ням-тер'є́р.

Перші сліди собак, подібних до басенджі, знайдені в єгипетських похованнях, яким понад шість тисяч років. Настінні зображення, барельєфи, статуетки, скриньки та інші предмети побуту і культу вироблені у вигляді собаки, подібної до басенджі.

Басенджі не здатен гавкати

Це офіційно єдина порода собак, котра зовсім не гавкає.

Дуже рідко собака цієї породи може видавати різноманітні звуки, що не тільки відповідають якійсь ситуації, але й її настрою: бурмотіння, сміх, фиркання, трель (щось схоже на здавлений сміх).

При цьому басенджі можуть вити, і це виття нагадує сирену.

Дивіться на відео, зняте власником басенджі, які звуки здатен видавати песик:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень