Є робота! Яких працівників зараз бракує українському бізнесу

І яких працівників частіше всього кличуть на роботу за кордон

Українські компанії активно розширюють свої штати, однак переважно на робочі спеціальності. Серед найбільш затребуваних на сьогодні - продавець-консультант, вантажник, менеджер із продажу, кур'єр, охоронець і водій таксі.

Про це РБК-Україна розповіла керівниця по роботі з партнерами сервісу з пошуку роботи «Jooble» Олена Кірільєвніна.

Більшість відкритих вакансій згенерували компанії зі сфери рітейлу, логістики та перевезень. Тобто бізнеси, які активно підтримують життя у великих містах і забезпечують населення послугами доставки, перевезень і продуктами навіть в період карантину, - каже експертка.

При цьому деяких фахівців компанії беруть на роботу за спрощеною схемою. До прикладу, щоб влаштуватися касиром у супермаркет, необов'язково мати досвід роботи чи складати резюме - достатньо прийти на співбесіду з усіма потрібними документами.

Така лояльність роботодавців цілком виправдана, адже в окремих випадках йдеться про серйозний дефіцит кадрів, каже HR-експертка Тетяна Пашкіна.

Найгостріший кадровий дефіцит – у сфері IT. Кількість вакансій зростає, а ось фахівців – скорочується.

 

Також роботодавцям все складніше знайти досвідченого менеджера з продажу, логіста й секретаря. Крім того, в дефіциті механіки, інженери і навіть двірники, за яких бізнес змушений серйозно конкурувати, - говорить фахівчиня.

Конкуренцію за хороші робочі руки українським компаніям складають роботодавці з країн ЄС. Найбільший попит на наших співгромадян зараз у Польщі, Чехії, Німеччині, Литві та Латвії, де на них чекає безліч пропозицій роботи (переважно - водіями, далекобійниками, різноробами, пакувальниками і вантажниками).

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень