Ідеальний рецепт маринованої слабосолоної скумбрії (ФОТО)
Сухим способом
Рецепт для тих, хто не любить солоної магазинної скумбрії.
Все просто і дуже швидко:
- скумбрія - 1 кг (на фото тушки риби, які неочищеними важили 600-650 г);
- сіль - 1 ч.л. (з гіркою);
- цукор - 2/3 ч.л.;
- лимон;
- чорний, духмяний перець;
- лавровий лист і гвоздика - за бажанням (я не додаю).
Рибу розморозити й дуже добре почистити, щоб не залишалось чорних шкірок.
Просушити паперовим рушником.
Усі сухі інгредієнти змішати і розділити на дві частини - для кожної рибки.
Розстелити харчову плівку, збризнути рибу лимонним соком і натерти сумішшю приправ.
Загорнути у плівку, перевернути тушки розрізом доверху і залишити на 2 години при кімнатній температурі, або на ніч у холодильник.
Риба при кімнатній температурі маринується дуже швидко, тобто, якщо ви хочете якнайшвидше приготувати скумбрію - залиште на столі на 2-4 години.
Або відразу покладіть до холодильника.
Риба виходить смачна, не пересолена, без зайвого присмаку приправ.
P.S. Про ідеальність. У всіх людей різні смаки. Цей рецепт може бути для вас основою. Просто, якщо хочете солонішу рибку, наступного разу додайте трішки більше солі.
Радіо Трек: НОВИНИ