Ідеальна хрустка скоринка. Як розрізати картоплю (МАТЕМАТИЧНИЙ ПІДХІД)

Дослідження провели студенти британського університету

Направду дослідження не нове. Його провели у 2018 році, проте для багатьох рівненських господинь це може стати у пригоді.

Студенти Edge Hotel School з Ессекського університету стверджують, що знайшли безпрограшний спосіб розрізання картоплі, аби у результаті досягти її оптимального приготування з хрусткою скоринкою.

Отож, про улюблену картоплю по-селянськи (roast potatoes).

Відповідно до стандартів кулінарії, картоплю необхідно порізати шматочками, відварити у воді, а потому запекти у духовці з олією чи смальцем.

Відомий британський шеф-кухар Гестон Блюменталь (має ресторани, деякі відзначені навіть трьома зірками Мішлен), має понад десяток тонкощів приготування картоплі по-селянськи. 

Наприклад, радить після розрізання картоплі промивати її під струменем холодної води, аби змити зайвий крохмаль. А замість олії пропонує використовувати гусячий жир.

Так от, студенти стверджують, що розрізаючи картоплю перпендикулярно, як це робить Блюменталь – ми помиляємося!

Молоді дослідники запевняють – картоплю необхідно різати на три частини й тільки під кутом у 30 градусів.

Цей метод студенти назвали edge cut. Розрізаючи таким чином картоплю, площа внутрішньої поверхні збільшується на 65% і відповідно збільшується максимально можлива площа смачної хрусткої скоринки.


Аби перевірити результати свого дослідження, студенти приготували 100 порцій картоплі, використовуючи свій edge cut та ще 100 порцій за рецептом Блюменталя.

Свою картоплю вони давали скуштувати як звичайним перехожим, так і шеф-кухарям британських ресторанів. Здогадайтеся, яка картопля на їхню думку виявилася смачнішою? Правильно! Студентська.

А ось власне і студентське відео. Воно без перекладу, але усе зрозуміло й так.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

Більше оголошень