Ідеальна хрустка скоринка. Як розрізати картоплю (МАТЕМАТИЧНИЙ ПІДХІД)

Дослідження провели студенти британського університету

Направду дослідження не нове. Його провели у 2018 році, проте для багатьох рівненських господинь це може стати у пригоді.

Студенти Edge Hotel School з Ессекського університету стверджують, що знайшли безпрограшний спосіб розрізання картоплі, аби у результаті досягти її оптимального приготування з хрусткою скоринкою.

Отож, про улюблену картоплю по-селянськи (roast potatoes).

Відповідно до стандартів кулінарії, картоплю необхідно порізати шматочками, відварити у воді, а потому запекти у духовці з олією чи смальцем.

Відомий британський шеф-кухар Гестон Блюменталь (має ресторани, деякі відзначені навіть трьома зірками Мішлен), має понад десяток тонкощів приготування картоплі по-селянськи. 

Наприклад, радить після розрізання картоплі промивати її під струменем холодної води, аби змити зайвий крохмаль. А замість олії пропонує використовувати гусячий жир.

Так от, студенти стверджують, що розрізаючи картоплю перпендикулярно, як це робить Блюменталь – ми помиляємося!

Молоді дослідники запевняють – картоплю необхідно різати на три частини й тільки під кутом у 30 градусів.

Цей метод студенти назвали edge cut. Розрізаючи таким чином картоплю, площа внутрішньої поверхні збільшується на 65% і відповідно збільшується максимально можлива площа смачної хрусткої скоринки.


Аби перевірити результати свого дослідження, студенти приготували 100 порцій картоплі, використовуючи свій edge cut та ще 100 порцій за рецептом Блюменталя.

Свою картоплю вони давали скуштувати як звичайним перехожим, так і шеф-кухарям британських ресторанів. Здогадайтеся, яка картопля на їхню думку виявилася смачнішою? Правильно! Студентська.

А ось власне і студентське відео. Воно без перекладу, але усе зрозуміло й так.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень