Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву (ПОРАДИ)

Найпоширеніші помилки в приготуванні м'яса

Куряче м'ясо на грилі та мангалі виходить ніжне, соковите, ароматне. А засвоюється воно краще, ніж свинина чи баранина.

Розберімо ж помилки, яких любителі смажити м’ясо на відкритому вогні припускаються найчастіше.

Помилка 1. Шампури чи решітка – не має значення

Правильно обране приладдя – половина успіху. Кожна частина курочки потребує свого методу приготування.

Наприклад, куряче м'ясо без кістки, як-от філе чи м'ясо стегна, відмінно пропікається на шампурах. А от для крилець чи гомілок найкращий варіант – решітка. Наявність кістки прискорює приготування, а на решітці процес контролювати легше.

Помилка 2. Щойно розпалили вогонь – і можна готувати

Перш ніж покласти курочку на решітку чи нанизати на шампури, щоб відправити на мангал, переконайтеся, що все приладдя – чисте.

Розпалювати мангал слід заздалегідь, щоб дрова «перегоріли». Лише після цього можна класти на нього шампури з м'ясом. Постійно стежте за вугіллям, заливаючи водою осередки полум'я, щоб курочка не пригорала.

Зазвичай на добре прогрітому вугіллі курочка готується 10 – 15 хвилин, залежно від її частини.

Помилка 3. Будь-який маринад – правильний

Поширена помилка – маринувати курочку «традиційним» способом – в оцті чи майонезі. А такий маринад лише псує страву.

Щоб не лише підкреслити смак курячого м'яса, а й зберегти його структуру, краще маринувати курочку в суміші спецій, зелені та подрібнених овочів.

Помилка 4. Нарізання – другорядна річ

Нарізавши м'ясо надто маленькими шматочками, ви ризикуєте пересушити страву. А завеликі шматки можуть залишитися сирими всередині.

Нарізати курочку слід однаковими шматочками – завбільшки 4 сантиметри кожен.

Помилка 5. Усі частини курочки готуються однаково

У кожної частини курячої тушки – своя тривалість приготування. 

  • Філе та м'ясо стегна

Курятину без кісток та шкірки найкраще готувати на середньому прямому жару від 10 до 15 хвилин. Якщо смажити м'ясо 2-3 хвилини на кожному боці, воно матиме інтенсивніший смак. І перевертати його рекомендуємо не частіше ніж двічі.

  • Курячі стегна та гомілки

Темне м'ясо готується довше. Стегна та гомілки спершу просмажують 6-10 хвилин на середньому прямому жару, щоб вони стали золотаво-коричневими. І за цей час їх перевертають лише один раз. А далі доводять до готовності в зоні середнього непрямого жару протягом 20-25 хвилин.

  • Курячі крильця

Спершу курячі крильця смажать 4 хвилини на прямому жару й решітку за цей час перевертають лише один раз. Далі м'ясо доводять до готовності 15 хвилин на непрямому жару.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень