Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву (ПОРАДИ)

Найпоширеніші помилки в приготуванні м'яса

Куряче м'ясо на грилі та мангалі виходить ніжне, соковите, ароматне. А засвоюється воно краще, ніж свинина чи баранина.

Розберімо ж помилки, яких любителі смажити м’ясо на відкритому вогні припускаються найчастіше.

Помилка 1. Шампури чи решітка – не має значення

Правильно обране приладдя – половина успіху. Кожна частина курочки потребує свого методу приготування.

Наприклад, куряче м'ясо без кістки, як-от філе чи м'ясо стегна, відмінно пропікається на шампурах. А от для крилець чи гомілок найкращий варіант – решітка. Наявність кістки прискорює приготування, а на решітці процес контролювати легше.

Помилка 2. Щойно розпалили вогонь – і можна готувати

Перш ніж покласти курочку на решітку чи нанизати на шампури, щоб відправити на мангал, переконайтеся, що все приладдя – чисте.

Розпалювати мангал слід заздалегідь, щоб дрова «перегоріли». Лише після цього можна класти на нього шампури з м'ясом. Постійно стежте за вугіллям, заливаючи водою осередки полум'я, щоб курочка не пригорала.

Зазвичай на добре прогрітому вугіллі курочка готується 10 – 15 хвилин, залежно від її частини.

Помилка 3. Будь-який маринад – правильний

Поширена помилка – маринувати курочку «традиційним» способом – в оцті чи майонезі. А такий маринад лише псує страву.

Щоб не лише підкреслити смак курячого м'яса, а й зберегти його структуру, краще маринувати курочку в суміші спецій, зелені та подрібнених овочів.

Помилка 4. Нарізання – другорядна річ

Нарізавши м'ясо надто маленькими шматочками, ви ризикуєте пересушити страву. А завеликі шматки можуть залишитися сирими всередині.

Нарізати курочку слід однаковими шматочками – завбільшки 4 сантиметри кожен.

Помилка 5. Усі частини курочки готуються однаково

У кожної частини курячої тушки – своя тривалість приготування. 

  • Філе та м'ясо стегна

Курятину без кісток та шкірки найкраще готувати на середньому прямому жару від 10 до 15 хвилин. Якщо смажити м'ясо 2-3 хвилини на кожному боці, воно матиме інтенсивніший смак. І перевертати його рекомендуємо не частіше ніж двічі.

  • Курячі стегна та гомілки

Темне м'ясо готується довше. Стегна та гомілки спершу просмажують 6-10 хвилин на середньому прямому жару, щоб вони стали золотаво-коричневими. І за цей час їх перевертають лише один раз. А далі доводять до готовності в зоні середнього непрямого жару протягом 20-25 хвилин.

  • Курячі крильця

Спершу курячі крильця смажать 4 хвилини на прямому жару й решітку за цей час перевертають лише один раз. Далі м'ясо доводять до готовності 15 хвилин на непрямому жару.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень