Хворі на COVID-19 гріються у поліклініці Рівного: абсурд системи і «нові» двері (ФОТО/ВІДЕО)

Хіба таке можливо у 2022 році?

У Рівному погіршується ситуація з поширенням коронавірусної інфекції. Щодня кількість хворих зростає.

Через це у пунктах здачі тестів на коронавірус скупчуються шалені черги.

Наприклад, у ПМСД «Центральний» щодня тестують близько 250 осіб.

 

Хворі, які мають ознаки коронавірусу, приходять сюди з 8 ранку.

До редакції Радіо Трек надійшов лист від рівнянки, яка простояла у тій черзі майже 3 години.

Зокрема, жінка написала таке:

- Таке може статися тільки у нас...

Сьогодні прийшла здавати тест на коронавірус, у черзі переді мною було близько сотні осіб, потім ще зібралось пів сотні людей після мене.

 

Черга рухалась здавалось би швидко, але людей менше не ставало. Холод, мороз, вітер, сніг, купа народу. 

Тож люди не могли нічого іншого придумати, як шукати місце, де б хоч трохи зігрітися. Більшість хворих з черги на кілька хвилин ходили у поліклініку.

 

А як інакше, коли ноги вже відмерзають?

 

Зрозуміло, що у приміщенні було купа пацієнтів, які чекали біля реєстратури, біля гардероба тощо.

 

У той момент, коли я прийшла погрітися у поліклініку, відчула себе вуличною собакою, яка забігає в магазин зігрітись. А ситуація і справді була така, і відношення до людей теж. При тому, що після 11-ї тут стояли і діти, і молодь, і пенсіонери. І більшість бігали грітись у поліклініку! Це ж абсурд!

 

Постоявши хвилин 10 у приміщенні я поверталась у чергу. Прийшовши черговий раз у поліклініку, я просто спостерігала за відвідувачами медзакладу і помітила ще один абсурд.

 

Ну як так?

 

Восени у ПМСД «Центральний» пафосно з червоною стрічкою відкрили вхідні двері, у яких був датчик руху. Задум хороший – все для того, аби люди менше торкалися дверей і не поширювали інфекції. Але ж у нас не могло бути все просто так!

 

Ймовірно, для того, аби зберегти тепло, нові розсувні двері заклеїли скотчем, а пацієнтів знову за допомогою стрілок-вказівників відправили у «класичні двері».

 

Ну, ок, здається правильна ініціатива, дійсно тепло треба берегти. Але ж можна зробити все по-людськи і повністю відключити автоматичні двері?

 

Ні, це було б не по-нашому. По-нашому це так: заклеїти двері скотчем, роздрукувати купу вказівників і не відключити датчик. Пристрій постійно спрацьовував, коли повз проходили люди. Було чути звук, що датчик працює, але скотч двері тримає.

 

Цікаво скільки коштували ці двері і скільки потім коштуватиме ремонт датчика?

 

Побачивши цю сумну картину я знову повернулася у чергу, щоб здати тест. Дочекалася.

 

Дякую лаборантам, дівчата були на диво спокійні, привітні, хоча напевно у самих вже були спини мокрі від інтенсивного прийому хворих.

 

Висновок можу зробити лише один – у нас все тримається на таких людях, які попри скарги знервованих пацієнтів, посміхаються і ніжно беруть мазок з носа!

Про роботу автоматичних дверей Радіо Трек запитав у директора ПМСД «Центральний» Олега Шрама. Він нам ситуацію пояснив так:

Автоматичну систему дверей дійсно відключи, бо на вулиці мороз. Тож, щоб не вихолоджувати приміщення, особливо перший поверх, двері зараз не відкриваються, а працюють у ручному режимі.

На відео дійсно видно, як спрацьовує датчик дверей.

Чи має так бути, якщо вони працюють у ручному режимі?

Тут стільки стрілок, що люди не одразу орієнтуються, у які двері іти

Ці нові двері коштували понад 600 тисяч грн, їх встановили перш за все для людей з інвалідністю і маломобільних груп населення. Про це ми писали тут: 

Двері у колишню поліклініку відкривали з перерізанням червоної стрічки (ФОТО)

До слова, у вівторок подібні скарги на черги перед тестуванням на коронавірус були у ПМСД «Ювілейний». Там люди чекали не на вулиці, а у коридорі, але мало не повбивали один одного. Про це ми писали тут: 

«Десятки хворих на морозі з температурою»: Сім кіл пекла, аби здати ПЛР-тест у Рівному (ФОТО/ВІДЕО)

Такі черги фіксували у січні, але на сьогодні ситуація впорядкована

Сьогодні Радіо Трек повідомили очевидці, що у медзакладі збільшили кількість бригад, які проводять забір біоматеріалів, і люди здають тест за 15-20 хвилин.

Лишається лише надіятися, що адміністрація медзакладу ПМСД «Центральний» також владнає прийом хворих на тестування. Адже, судячи з невтішної статистики, кількість хворих зростатиме.

На фото з червоним бантиком у руках - Олег Шрам

Від Редакції:

До речі, цікаво, а чи є в інших містах України такі неймовірні черги?

Ми задали пошук в Гугл «Луцьк+черги+ПЛР». Цей пошук не видав нам ні фото, ні публікацій. Нічого.

Можливо нашим чиновникам від медицини варто з’їздити до Луцька і розпитати – в чому справа? Що вони там роблять не так як ми?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень