Хто відшкодовуватиме побите у ДТП авто патрульної поліції Рівненщини

Renault «Duster» злетів у кювет у п'ятницю

ФОТО rivne_1283

Екіпаж патрульних Рівненщини потрапив у ДТП минулої п'ятниці - поблизу села Залав'я Рокитнівського району Renault «Duster» під керуванням 32-річного старшого сержанта поліції з’їхав з дороги та перекинувся.

У авто була 22-річна напарниця патрульного, група реагування Рокитнівського відділення їхала на виклик. Водій каже, що через сильну зливу не помітив на дорозі вибоїну, і авто почало заносити. Однак, чи є яма причиною автопригоди – встановить суд, говорить речник обласного управління поліції Антон Крук:

- Факт ДТП і факт неналежного утримання дороги – це дві різні обставини. За фактом ДТП на водія-поліцейського склали адмінматеріал і скерували до суду. Вже у судовому порядку встановлюватимуть причинно-наслідковий зв'язок.   

Від рішення суду залежить і те, хто відшкодовуватиме ремонт патрульного автомобіля – поліцейський чи страхова.  

Після аварії поліція з представниками райавтодору обстежили ділянку де сталася ДТП. Там справді виявили вибоїну. За результатами перевірки поліція ухвалить відповідне рішення – це може бути або притягнення відповідальних за утримання дороги до адмінвідповідальності, або припис на усунення недоліків.

Антон Крук запевняє, що суперечок між автодором і поліцією з приводу вказаної автопригоди немає, кожне відомство виконує свою роботу.

Нагадаємо, раніше патрульні розповідали «Радіо Трек», що понад половина автопарку патрульної поліції Рівненщини потрапляла у ДТП.

Лише чотири автомобілі пошкоджені внаслідок аварій, що сталися з вини патрульних. У такому разі, поліцейському, окрім адмінматеріалів за вчинення ДТП загрожує дисциплінарне стягнення і він зобов’язаний оплатити ремонт службового авто.

Якщо поліцейський не згоден з обвинуваченнями - може оскаржити рішення в суді. Але таких ситуацій за три роки з часу створення управління патрульної поліції у Рівному не було.

Більше на цю тему можете дізнатися з матеріалу Скільки автомобілів розбили рівненським патрульним

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень