Хто став найкращим учителем України та отримав чверть мільйона

Нагороду вручили до Дня учителя

Фото - з ВВС-Україна

Переможцем конкурсу Global Teacher Prize Ukraine став Василь Дяків із Заліщиків Тернопільської області, вчитель історії, громадянської освіти та основ здоров'я.

У Києві 3 жовтня нагородили переможця премії Global Teacher Prize Ukraine – йому вручили премію у розмірі 250 тисяч гривень, - повідомляє ВВС-Україна.

Заявки на участь у конкурсі подають як самі вчителі, так і учні. У 2020 році їх надійшло 3 тис. Спершу обрали ТОП-50 півфіналістів, а далі профільні освітні організації проголосували за ТОП-10 фіналістів.

У рейтинг 50-ти найкращих вчителів України увійшла Галина Семенович з міста Дубно

Вчителі-фіналісти робили презентації, проводили уроки у незнайомих класах: один дистанційний, один - очний, працювали над стратегією освітніх змін і презентували журі свої доробки. З-поміж цих десятьох журі премії обрало переможця.

Фото - з ВВС-Україна

Global Teacher Prize — це так звана "Нобелівська" премія для вчителів розміром 1 мільйон доларів. У 2015 році її заснував арабський мільярдер Санні Варкі. У 2017 році громадська спілка "Освіторія" заснувала національну премію Global Teacher Prize Ukraine.

Цього року премію вручають вчетверте. Крім призового фонду у 250 тисяч гривень, переможець отримує рік безкоштовного навчання від Освіторії, поїздку на щорічний освітній форум Global Education and Skills Forum та призи.

Першим переможцем премії у 2017 році став Пауль Пшенічка - учитель фізики та астрономії Чернівецького міського ліцею № 1. Пауль Пшенічка став першим вчителем, що потрапив до ТОП-100 найвпливовіших людей України.

Олександр Жук і Пауль Пшенічка

У 2018 році переміг Олександр Жук, учитель інформатики в Запорізькій школі-інтернаті "Джерело", а у 2019 - Наталя Кідалова, вчителька англійської мови, української мови та літератури Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень