Хто очолюватиме обласний протитуберкульозний диспансер у Рівному?

Схоже, в обласній раді досі не вирішили

У травні конкурсна комісія рекомендувала депутатам підписувати контракт із дитячим хірургом Федором Аврукою. Мовляв, його кандидатуру підтримує колектив тубдиспансеру, він має управлінський досвід та чітке бачення розвитку медзакладу. Втім депутатів обласної ради це не переконало. До того ж, один з кандидатів на посаду позивався до суду. Йдеться про Олега Кравця. На початку вересня суд задовольнив його позов та визнав незаконність рішення медичної конкурсної комісії Рівненської обласної ради.

Юрій Лазаревич — за трибуною. Фото — Ради реформ Рівного.

Ще один кандидат на посаду очільника протитуберкульозного диспансера Юрій Лазаревич повідомив журналісту «Радіо Трек», що теж позивався до суду:

- В мене був такий же позов, як і в Олега Кравця. Розгляд його справи завершився, а мій позов ще розглядають. Ми хотіли, щоб ці справи об’єднали, але суд відмовився. Сьогодні є одне рішення про те, що комісія вчинила неправомірно. Суть в тому, що комісія порушила багато пунктів постанови Кабміну щодо обрання претендента на керівництво комунальним медичним закладом. З паном Аврукою вийшло так, що він пізно доніс необхідні документи й немає управлінського стажу.

Тобто з такими порушеннями комісія не мала права навіть допускати його до конкурсу. Члени комісії про це казали очільнику комісії і не всі її члени погоджувались допускати пана Авруку до конкурсу.

Федір Аврука. Фото — Радіо Трек.

Коли його допустили, то дехто з обласних депутатів навіть скаржився на це. Але врешті комісія рекомендувала призначити Федора Авруку на посаду.

До речі, сам Аврука всі звинувачення відкидає. 
 

Згідно з постановою Кабміну, на посаду директора комунального медзакладу може претендувати менеджер за освітою. Якщо претендент – лікар, то він має закінчити спеціальні курси, або мати стаж – 7 років на управлінській посаді.

В обласній раді про це знають. Про саме рішення суду дізнались з інтернету, каже голова конкурсної комісії Валерій Редько відреагував так:

- Про це рішення писала «Рада реформ Рівного», якщо не помиляюся. Я консультувався з юристами, чи можна допускати до конкурсу Авруку, мені сказали, що можна. І цей кандидат виграв конкурс. Колектив був однозначно за Авруку, це було визначальним. Троє представників тубдиспансеру, які входили до складу нашої комісії, сказали, що він їм підходить як менеджер, як лікар. Щодо суду, то я думаю, що Аврука може й апеляцію подасть. У будь-якому випадку ми будемо виконувати рішення суду.

В обласній раді не виключають того, що доведеться проводити новий конкурс на посаду директора обласного тубдиспансеру.

Зазначимо, головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру не лише керує цим закладом, а й автоматично стає головою правління об’єднання «Фтизіатрія», яке включає, окрім тубдиспансеру, три туберкульозні лікарні та два санаторії на Рівненщині.

Нині ж обов’язки керівника медзакладу виконує Ростислав Рожанський, який з 2001 року очолював заклад і є заступником головлікаря.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень