Хто ініціює запровадження у школах Рівненщини «Християнської етики» (ФОТО)

Комусь така ініціатива подобається, а хтось категорично проти

Близько 20 тисяч учнів Рівненщини відвідують уроки «Християнської етики». Загалом курс духовно-морального спрямування вивчають у більш ніж двохсот школах області.

Найбільше таких у Березнівському, Здолбунівському, Острозькому районах та у місті Рівне.

Уроки проводять вчителі, які проходять спеціальну підготовку, а школярі відвідують їх виключно з дозволу батьків. І навіть більше, говорить керівник обласного управління освіти і науки Петро Коржевський, такі факультативи запроваджують на вимогу батьків:

Тобто, є запит батьків, аби їхні діти відвідували так звані курси за вибором, уроки християнської етики, тоді ми створюємо можливості. Поки жодних офіційних скарг від батьків на управління не надходило.

Це виключно з дозволу батьків.

 

А, якщо ми самостійно будемо нав'язувати такий навчальний предмет, це може збурити суспільство.

Керівник обласного управління освіти і науки Петро Коржевський

Нагадаємо, нещодавно міський голова Рівного Олександр Третяк заявив про можливість запровадження «християнської етики» у всіх школах міста, мовляв, це допоможе об’єднати всіх християн.

Така заява мера сколихнула користувачів соцмереж.

Хоча наразі такі уроки вже проводять у більшості навчальних закладів міста. Рівень знань учнів вчителі не оцінюють, бо уроки проводять виключно для духовного розвитку молоді. 

До слова, Петро Коржевський повідомив, що запровадження уроку сексуального виховання для школярів Рівненщини можливе, але поки таких запитів від батьків школярів не надходило.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень