Хто й коли отримає «єСмартфон» і яким він може бути: перші деталі

Скільки може коштувати один смартфон

Напередодні стало відомо, що вакциновані від коронавірусу пенсіонери зможуть отримати від держави безплатний сучасний смартфон і пільговий тариф на зв’язок у межах програми «єСмартфон». Про це президент Володимир Зеленський повідомив на «Дія Summit».

– У квітні розпочнеться перший етап проєкту: запис тих, хто хоче отримати смартфон. Коли розпочнеться другий етап – отримання смартфонів, – залежить від виготовлення самих пристроїв. Ми окремо це анонсуватимемо. Але ми плануємо більшу частину цього проєкту реалізувати вже цього року, – розповів Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації 

За допомогою видачі смартфонів українська влада хоче скоротити цифровий розрив і забезпечити доступ до цифрових послуг для старших людей.

Співзасновник одного з найбільших інтернет-ресурсів, присвячених гаджетам, Gagadget.com Сергій Мітяєв розповів для dev.ua, що вартість смартфона буде варіюватись залежно від наповнення. В середньому смартфон може коштувати від 3 до 5 тисяч гривень.

– Дешевше немає сенсу, дорожче — теж. Ось де можна заощадити: поставити microUSB, а не USB-C. Роз'єм для навушників — найдешевший варіант згодиться, а акумулятор можна трохи більше. Розміри й розширення екрана — теж можна заощадити.

 

Ключовим питанням залишається вибір процесора, а ось на камері можна заощадити: подвійна-потрійна необов’язкова, і фронтальна теж може бути не занадто «навороченою», — Сергій Мітяєв.

До прикладу, смартфон за 3000 гривень має такі характеристики:

Екран (6.6", IPS, 1600×720) / Unisoc SC9863A (1.6 ГГц) / подвійна основна камера: 8 Мп + Ai, фронтальна камера: 5 Мп / RAM 2 ГБ / 32 ГБ вбудованої пам’яті + microSD (до 512 ГБ) / 3G / LTE / GPS / підтримка 2х SIM-карт (Nano-SIM / Android 11 (Go edition) / 5000 мА*ч.

Джерело: Новини.LIVE

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень