Хто піде захищати Україну в разі повномасштабної агресії з боку ворога

В країні тривають безперервні військові навчання

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Зважаючи на розвиток конфлікту на сході України з російського боку та концентрацію ворожих сил вздовж лінії кордону, ми вирішили поцікавитися, чи готові наші війська захищати країну та кого призвуть до війська у першу чергу.

Так, відповідно до ЗУ «Про військову службу» на військову службу під час мобілізації призивають резервістів та військовозобов’язаних, які перебувають у запасі та не заброньовані в установленому порядку на період мобілізації.

Зауважимо, що бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання.

Начальник служби зв'язків з громадськістю та ЗМІ Сухопутних військ України Анатолій Прошин розповів, що на сьогодні «сухопутні війська нашої країни готові захистити свій народ і дати гідну відсіч агресору».

На фото Анатолій Прошин
На фото Анатолій Прошин

Чи не у всіх областях України постійно проводять військові навчання.

Українських військових тренують і місії з країн-партнерів: Великої Британії, Канади та прибалтійських країн.

 

Ці місії дуже потужні й вони працюють в Україні з 2015 року. Зокрема представники місії «Orbital» допомагають у навчаннях особового складу. Навчання вони проводять і на Рівненщині.

Фото ілюстративне, зі сторінки Сухопутних військ України
Фото ілюстративне, зі сторінки Сухопутних військ України

Анатолій Прошин також зауважив, що у разі повномасштабної агресії з боку ворога, в першу чергу на захист країни підуть резервісти.

Це люди, які пройшли війну і були призвані по мобілізації у 2014, 2015 та 2016 роках. Вони мають певний бойовий досвід, це наш «золотий» фонд. І в разі повномасштабної війни їх призвуть найпершими, – зауважив Анатолій Прошин.

Він додав, що є резервісти, які уклали контракти для проходження служби в резерві. Їх теж будуть призивати до бригад територіальної оборони.  Вони переважно захищатимуть області.

Нині у Херсонській та Запорізькій області призивають резервістів і проводять навчання бригад територіальної оборони. Такі навчання впродовж року будуть проводити й в інших регіонах, аби укомплектувати бригади територіальної оборони.

Між тим, зауважимо, що на військовій службі нині є дуже багато жінок.

Фото ілюстративне, зі сторінки Сухопутних військ України
Фото ілюстративне, зі сторінки Сухопутних військ України

Вони ні в чому не поступаються чоловікам і працюють на усіх військових посадах. У деяких моментах жінки ще кращі за чоловіків, – відзначив начальник служби зв'язків з громадськістю та ЗМІ Сухопутних військ України.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень