Хто наступний? - резервісти першої черги вже мобілізовані майже на 100% (ВІДЕО)

Роз’яснення дає Командування Сухопутних військ Збройних сил України

Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач повідомив, що в Україні мобілізували майже всіх резервістів зі списку першої черги, тому триває мобілізація резервістів наступних категорій.

В Україні вже мобілізували майже 100% резервістів першої черги, які перебували на обліку в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Йдеться про громадян, які раніше проходили військову службу і мають досвід на певних посадах. Їх також можуть зразу відправити до бойових військових частин.

Тих військовозобов’язаних, які не мають досвіду, після мобілізації відправляють до навчальних центрів ЗСУ, а лише після цього до бойових військових частин.

Мобілізація відбувається згідно із наміченим планом. Все поки що відбувається сплановано. Можливе його коригування відповідно до обстановки, що склалася.

Також Роман Горбач повідомив, що на сьогодні не мобілізували жодну жінку, яка не дала на це особистої згоди. Проте, додав він, в окремих випадках можуть розпочати мобілізацію жінок за дефіцитними спеціальностями, такими як медичні, зв’язок, обчислювальна техніка, радіоелектроніка тощо.

Щодо внутрішньопереміщених осіб і їх мобілізації Роман Горбач наголосив, що вони обов’язково мають стати на військовий облік за місцем фактичного перебування.

Вони можуть бути залучені до мобілізації у законодавчому порядку.

Горбач спростував інформацію про першочергову мобілізацію внутрішньопереміщених осіб.

Розподіл військовозобов’язаних по регіонах законодавством України не передбачений, - зауважив начальник управління персоналу.

Все це визначається мобілізаційними планами і вони можуть бути направлені до тих регіонів, до тих військових частин, де це необхідно.

Більше на цю тему читайте у матеріалах:

Зеленський підписав Указ про загальну мобілізацію

У Рівному оголосили загальну мобілізацію

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень