Хрущі вас більше НЕ турбуватимуть: ці методи допоможуть назавжди позбутися шкідників

Боротися з ними можна хімічними й натуральними засобами

Хрущів вперше можна помітити на рослинах на початку травня. Вивести комах з ділянки можна такими способами:

  • Струшування з крони. Якщо жуки помічені на дереві, розкладіть під ним світлу тканину і струсіть гілки ввечері. Якщо повторювати таку процедуру щовечора, то популяція комах швидко зменшиться.
  • Залучення птахів до саду птахів. Позбутися комах в саду допоможуть їхні природні вороги. Повісьте в саду шпаківні й годівниці для птахів, і не забувайте насипати в них корм.
  • Мульчування. Ця процедура не тільки корисна для рослин, але також ускладнить доступ хруща до землі, і шкіднику доведеться відкласти яйця в іншому місці.

Хрущів також можна відлякати від ділянки, якщо висадити рослини, які жуки не люблять. Це може бути багаторічний люпин - для комах він отруйний. До того ж ця квітка в цілому корисна для ділянки.

Також для позбавлення від шкідників можна висадити в саду або на городі білу конюшину, ріпак і гірчицю.

 

Ці рослини відлякують дорослих особин і роблять ґрунт непридатним для відкладання личинок.

Окрім самих хрущів, не забувайте також  і про їхні личинки. Вони швидко з'їдають коріння рослин, через що вся зелень в'яне.

Позбутися личинок хруща можна такими способами: 

  • Інсектициди. Достатньо купити готовий засіб в агромагазині, розвести по інструкції й внести в землю. 
  • Настій лушпиння цибулі. Наповніть відро цибулевим лушпинням на 1/3, і залийте водою до країв. Залиште суміш для настоювання на 5 днів. Потім розведіть настій водою в співвідношенні 1:1 і полийте грядки, на яких виявлені личинки.
  • Розчин йоду. Розчиніть 20 крапель йоду в 10 л води й змішайте. Полийте розчином ґрунт між рослинами на ділянці з личинками хруща.
  • Настій листя волоського горіха. Візьміть 350 г молодого листя горіха і залийте відром теплої води. Залиште суміш настоюватися на 3 доби й полийте ділянку.

Джерело: УНІАН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень