Ховатися не став, а пішов за своїм обов’язком: Рівне втратило Захисника

Воїн поліг на Донеччині

Рівне попрощається зі своїм Героєм

50-річний старший лейтенант Олег Устинов загинув 23 жовтня під час виконання інженерних робіт внаслідок мінометного обстрілу в районі села Білогорівка Донецької області.

Олег Устинов народився у Рівному, тут же навчався у 21 школі. Продовжив здобувати спеціальність спершу в технікумі, а за тим у НУВГП.

Щоправда, за освітою Олег не працював, відразу по завершенню вишу влаштувався на КП «Рівнеелектроавтотранс». Тут пройшов всі щаблі кар’єрного росту, останній час працював начальником служби рухомого складу.

Разом із дружиною виростили 23-річного сина…

Олег не служив в армії, натомість закінчив військову кафедру. Коли ж ворог підступно напав на нашу країну, часу на паніку просто не було.

— Він працював на такому підприємстві, що всі думки були зайняті.

 

Вони не простоювали жодного дня, і з перших годин вже був на роботі, думав про роботу, зосереджений саме на цьому.

 

Відразу потрібно було допомагати, шукати матеріали для блокпостів, тероборони, доставляти й облаштовувати, - розповідає дружина Героя Наталя.

У цих клопотах справжньою несподіванкою для сім’ї стала мобілізація Олега. Адже з досвіду військової служби у 50-річного чоловіка були лише навчання, які проходив іще в часи військової кафедри. Та ховатися він не став, а пішов за своїм обов’язком. Спершу був на навчанні у Львові, а затим вирушив у Чернівці. Та з половини шляху їх розвернули й направили у Краматорськ…

— Для нього все почалося з самого початку, вся військова справа. І що з того, що мав звання старшого лейтенанта? Військові повинні тому вчитися, бути спеціалістами…

 

Було насправді багато чоловіків, які хотіли, просилися, але їх не призвали, а Олега… Це було зовсім не його, але війна все змушує робити… - говорить жінка.

Чоловік не розповідав Наталії, де саме проходить службу, місце дислокації постійно змінювалось. Та й проводити інженерні роботи під частими масованими обстрілами - справа не з легких. Окрім того, у нього як командира взводу було чимало й інших завдань та обов’язків

— Олег був зовсім не військовою людиною. Веселий, життєрадісний, він завжди намагався підняти настій, відвезти на риболовлю, на шашлики, але саме для когось — не для себе.

 

З ним було легко і весело, навколо нього завжди панувала така атмосфера. Ми дуже чекали, що він приїде, адже в Олега хвора мама… А він тільки й казав: «Тримайся» - пригадує Наталія.

Прощання з Героєм відбудеться завтра, 28 жовтня, о 10:00 на майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі «Нове»

Джерело: Рівненська міська рада

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень