Хотіли виїхати з пекла: ракетний удар по вокзалу у Краматорську. Багато загиблих (ФОТО/ВІДЕО)

Щонайменше пів сотні людей загинуло, серед них діти. Ще понад 100 - поранені

Російські окупанти 8 квітня завдали ракетного удару по залізничному вокзалу в Краматорську Донецької області. Під час ракетного удару на вокзалі перебували тисячі людей, які чекали на евакуацію.

За попередніми даними, щонайменше 39 осіб загинуло, серед них - діти, понад 100 поранені. 

– Це цілеспрямований удар по пасажирській інфраструктурі залізниці та жителях міста Краматорськ, - повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

У своєму телеграм-каналі згодом він виклав відео з місця події.

УВАГА! Присутня ненормативна лексика! 18+

Росія вдарила «Точкою-У»

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, російська армія вдарила по вокзалу з касетного ракетного комплексу «Іскандер». Однак цю інформацію пізніше спростував президент Володимир Зеленський.

– Окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію, - написав він.

Ракета влучила у тимчасовий зал очікування.

Ракети підписали «за детей Донбасса»

Касетні ракети, якими росіяни вбили мирних людей на вокзалі у Краматорську, вони підписали «за детей Донбасса». Про це повідомив військовий оглядач Роман Бочкала.

Ракети, якими росіяни вбили понад 30 людей на вокзалі у Краматорську, вони підписали «за детей Донбасса».

 

Пам'ятайте хто вони є.

 

Не вірте жодному з них. Вони вбивці та нелюди, - йдеться у повідомленні.

Обстріл було сплановано заздалегідь

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович зазначив, що цей обстріл було сплановано заздалегідь.

Треба розуміти, що таким ударам передує ретельна дорозвідка мети, як мінімум БПЛА, наводчики на землі – надто дорога ракета і надто складно та ризиковано організувати такі удари.

 

Вони чудово бачили, що били по цивільних, ранній ранок, що на вокзалі в цей час були тисячі людей, які намагалися евакуюватися, сім'ї, діти, люди похилого віку.

 

З якими бл*д*ми нам таки доводиться воювати, - сказав Арестович.

Відразу ж відзвітували про результати

Практично відразу після атаки на вокзал Краматорська рашисти прозвітували у своїх чатах про «удар по ЗСУ». Пишуть, мовляв, на вокзалі було нібито скупчення українських військових. Брехливі собаки.

10 хвилин тому приліт по вокзалу Краматорська. Працюють по скупченню «бойовиків» ЗСУ, - писали індивіди, що приживають на території московії, об 11:00, 11:01 та 11:08.

Невдовзі цю інформацію у пабліках видалили, передає УНІАН.

Також користувачі соцмереж звернули увагу, що напередодні - у закритих сепаратистських російських чатах - людям радили не користуватися вокзалом, а евакуюватися власним транспортом.

ОНОВЛЕНО 17:04

50 загиблих, із них п’ятеро - діти. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко:

На цей момент до лікарень було доправлено 98 осіб.

 

Очікуємо, що за медичною допомогою протягом одного-двох днів будуть звертатися й інші постраждалі, тож кількість жертв буде постійно змінюватися. 

З 98 поранених, які були доправлені до медзакладів, 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків. Дванадцятеро з них померли у лікарні.  38 людей загинули одразу на вокзалі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень