Хот-доги та кава на заправках – де найкращі

Результати перевірки здивували навіть інспекторів

Швидкий перекус, як то хот-доги й кава, доступний практично на усіх АЗС України. Чимало автовласників зізнаються, що й заправку часто обирають, керуючись тим, де їм кава чи хот-дог смакує найбільше.

Експерти Інституту досліджень авторинку провели дослідження та порівняли якість і безпеку хот-догів та кави на заправках. Вони придбали хот-доги й каву у 10 популярних мережах АЗС та відправили проби до лабораторії «Укрметртестстандарт» та двох дегустаційних комісій.

Хот-доги

Перевірку зазнав головний інгредієнт хот-дога - сосиска. У ній, згідно з ДСТУ, не повинно бути крохмалю.

У жодному зразку його слідів не виявили. Відповідно до іншого стандарту, масова частина вологи в сосисках не має перевищувати 75%. Усі зразки також відповідають вимогам.

Мікробіологи не знайшли в хот-догах жодних слідів бактерій групи кишкових паличок й мезофільних аеробних та факультативно анаеробних мікроорганізмів.

Смак хот-догів за 10-бальною шкалою оцінили професійні дегустатори та звичайні водії. Найвищі оцінки отримали мережі БРСМ НАФТА та KLO (20 балів). Найслабший результат – у SOCAR (13 балів). У цій мережі сосиску розігрівають у мікрохвильовій печі, а не смажать на грилі.

Кава

Смак кави «еспресо» та «американо» за 10-бальною шкалою теж оцінили професійні дегустатори та звичайні водії. Вищу оцінку за обидва види кави отримали мережі БРСМ НАФТА, ОККО та WOG (20 балів). Найслабший результат – у Marshal (13 балів). У цій мережі застарілі кавоварки, гірка арабіка.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень