Хомко суду не боїться. Каже, все робив правильно

Міський голова про останній позов щодо виконкому

Володимир Хомко не вважає, що порушення при формуванні міськвиконкому були серйозними. Принаймні, не настільки, щоби через них залишати місто без органу управління.

Нагадаємо, йдеться про судовий позов до міської ради з боку низки депутатів, які обстоюють думку, що при формуванні складу міськвиконкому й голосуванні за нього було порушено норму ЗУ «Про доступ до публічної інформації», яка зобов’язує оприлюднювати проект рішення за 20 днів до голосування. Місто ж не витримало двадцятиденний термін.

Учора під час засідання міськвиконкому Хомко відповів на цей та інші закиди, зауваживши, що закон передбачає можливість скорочення вказаного терміну і суд це доведе.

До останнього часу всі виконкоми, які формувались в Рівному, всі були з порушенням цього терміну. Беремо приклад з Верховної ради. Ми дали декілька днів, а Верховна рада дала годину, щоб бюджет затвердити. Там, щоб прочитати той бюджет, треба було місяць сидіти, а за годину затвердили. Ми думали лише про одне – щоб нормально функціонувало місто. Місто не може жити без виконкому. Тому виконком завжди формувався швидко. Я вважаю, що ми зробили правильно.

Стосовно ж закиду, що до складу виконкому мають входити усі заступники міського голови й при тому вони не повинні бути депутатами, мер зуважив.

– Там не написано прямо, що всі. Почитайте. Там кількома пунктами це оговорено. Я пропоную не ламати списів, а дочекатись суду. Те, що подали до суду – дуже добре. Ми ж демократична країна. Яке рішення прийме суд – таке і виконаємо. Прийме рішення, що не так – перепогодимо виконком. Якщо прийме, що ми праві – будемо далі працювати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень