«Хоч на плечах неси авто!»: на проблемну дорогу скаржаться на Рівненщині (ФОТО)

Вона - практично непроїзна

На проблемну дорогу у Сарненському районі на Рівненщині поскаржилася у Фейсбуці рівнянка Ірина Смірнова:

Ірина Смірнова 1 д. 

Так люди вимушені добиратися в Сарни з Мар'янівки, Карпилівки, Обірок через ремонт мосту через річку Случ (йдеться про міст біля міста Сарни на трасі М-07 Київ — Ковель – Ягодин, який закрили на капремонт - Ред.).

 

Сьогодні це був справжній треш, усе для людей, хоч на плечах неси машину. Слава Богу, що пхали лише два рази.

 

До допису жінка додала фото та відео дороги:

«До цієї дороги не маємо стосунку», - СВРІ

Речник Служби відновлення і розвитку інфраструктри Рівненщини Дмитро Леонітюк пояснив, що на фото Ірини Смірнової - польова дорога через село Обірки, до якої дорожники не мають стосунку:

Є погоджений і затверджений маршрут обʼїзду, за який відповідає держава. Так, він довгий.

 

Є альтернативні маршрути, пропоновані місцевою владою. Однозначно коротші. На пропонованому і підтримуваному державою теж є проблемні ділянки, які постійно підтримуються і виправляються.

 

Решта переправ через Случ, пропоновані місцевою владою, діючі. Але підтримання тих маршрутів - не компетенція СВРІ. Окрім офіційної, закладеної в проект і погодженої на всіх рівнях обʼїзної дороги, існує ще щонайменше 4 маршрути, про які ми знаємо, і знає місцеве населення.

 

На офіційній об'їзній дорозі є 3 локальні місця, де бруківка була сильно пошкоджена перевантаженими фурами. Щоб захистити цей маршрут, Укртрансбезпека там працює з габаритно-ваговим комплексом. На жаль, руйнування в тих локальних місцях досить суттєве, тому чи не щодня підрядник там проводить роботи з забезпечення проїзду.

 

Стосовно тих фото варто звертатись до сарненської міської ради, напевно.

 

«Цієї дороги не існує», - міський голова Сарн

Голова Сарненської громади Руслан Серпенінов каже, що дороги, яку виклали на фото, юридично не існує:

Це лугова польова дорога через село Обірки. Інакше кажучи, це - неофіційний шлях лугом на березі річки.

 

Ми пропонували СВРІ зробити там об'їзну дорогу, але нам пояснили, що це - неможливо. Бо при підйомі грунтових вод, там все буде розкисати. Окрім цього, через Случ там є дерев'яний міст, який призначений для руху коней з підводами, а не для автотранспорту. Щоб там могли проїхати авто, його треба ремонтувати.

 

Тож хто їде тудою, робить це на свій страх і ризик. Бо ще влітку, коли сухо - проїхати можна, а після дощів - це вже неможливо.  

 

За словами Руслана Серпенінова, для об'їзду моста, який ремонтується, є офіційно затверджена об'їзна дорога через села Чудель і Вири. 

Так, доводиться робити велике коло - понад 20 км. Але з Клесова в Сарни інакше нормальним шляхом не проїдеш. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень