Хлопчик – на ШВЛ, 17-річна породілля все приховує: на Рівненщині поліція встановлює обставини пологів «за хатою»

Хто батько дитини, чому не була на обліку для вагітних, а може взагалі хотіла закопати дитя у городі?

Неповнолітня народила дитину просто на вулиці. 

Інцидент стався напередодні у селі Губків на Березнівщині. Швидку викликав родич і повідомив, що ніхто в сім’ї не знав про вагітність 17-річної дівчини. 

Недоношеного хлопчика з неперерізаною пуповиною та плацентою до хати принесла новоспечена бабуся, а породілля відмовилася надавати будь-яку інформацію, говорить старша лікарка Рівненського обласного центру екстреної меддопомоги Любов Волинець:

На момент прибуття бригади «швидкої» породілля з дитиною була в будинку на ліжку. Дівчина відмовлялася відповідати на будь-які запитання медиків. 

 

Від медичного огляду породілля відмовилась. Дозволила лише виміряти тиск та пульс. Показники гемодинаміки були в нормі.

 

Під час огляду в немовляти виявлено поверхневе дихання, загальні шкірні покриви холодні, а шкірні покриви голови та обличчя синюшного кольору. За вираженими ознаками — хлопчик народився передчасно.

 

Мама дівчини, тобто бабуся, повідомила, що дівчина народила за хатою. Новоспечена бабуся принесла дитину з неперерізаною пуповиною і плацентою в будинок. 

Медики швидкої обробили пуповину, надали дитині необхідну допомогу. 

 

Я говорила з фельдшеркою, яка приїхала на виклик, то вона навіть розплакалася від побаченого. Голос тремтів.

Новонародженого хлопчика вагою 2 кг, який народився на 34 тижні вагітності, терміново ввечері перевезли з Березнівського пологового відділення до Рівненської обласної дитячої лікарні.

Стан дитини вкрай важкий, він перебуває на штучній вентиляції легень і наразі отримує необхідне лікування, - повідомила завідувачка неонатального центру Катерина Макарчук.

Чи мала породілля умисел приховати свою дитину, чи було зґвалтування - наразі встановлюють поліцейські ювенальної превенції, адже на обліку вагітних вона не перебувала. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень