«Харлан поставили ультиматум». Тренерка розповіла, що насправді сталося з українкою на ЧС (ФОТО/ВІДЕО)

Росія тероризує не лише світ, але й спорт

Головна тренерка збірної України з фехтування Наталія Конрад розповіла, що за день до скандалу на чемпіонаті світу-2023, де українську шаблістку Ольгу Харлан дискваліфікували за відмову потиснути руку росіянці, Міжнародна федерація фехтування (FIE) змінила правила.

Коли була ситуація з COVID-19, то рукостискання скасували і було досить торкнутися зброєю.

— Але 26 липня відбулось екстрене засідання FIE, і вони скасували це правило, нікому про це не сказавши, – цитує Конрад «Суспільне».

Коли Харлан відмовилася потискати руку Смирновій, FIE поставила ультиматум перед Ольгою: у разі відмови подавати руку на неї чекала б дискваліфікація.

— Ольга не потиснула руку, запропонувала зброю «нейтральній» дівчинці, але вона цього не захотіла, залишилася на доріжці, і вони почали писати протест у FIE.

 

Хоча суддя і зафіксував перемогу Ольги, це з'явилося на табло.

 

Потім минув певний час, нас викликали та сказали, що є два шляхи вирішення питання: або ви тиснете руку, або буде дискваліфікація, – розповіла всі подробиці тренерка.

В українській команді намагалися пояснити, що це нестандартна ситуація, що мають бути інші шляхи її вирішення.

— Але я вважаю, що був дуже великий тиск із боку представників країни-агресора, і це дуже впливає в цьому випадку, – підсумувала Конрад.

Як ми писали раніше, уславлена українська фехтувальниця Ольга Харлан перемогла росіянку Ганну Смирнову в 1/32 ЧС-2023 у Мілані. Наша співвітчизниця після бою відмовилася тиснути руку суперниці, яка влаштувала справжній цирк, відмовляючись залишати доріжку. Представниця рф подала протест на результат дуелі, який було відхилено.

Сама Смирнова не є «нейтральною» спортсменкою, як цього вимагає регламент змагань. Брат представниці країни-агресора – військовий, і вона дуже пишається ним, що видно зі спільних фотографій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень