Хакери зламали один найбільш захищених месенджерів: Його часто використовували бурштинокопачі Рівненщини

Месенджер використовували для прихованого листування

Месенджер Signal зламали. Цей американський додаток вважається одним з найбезпечніших у світі, але тепер дані майже 2 тисяч користувачів злили в інтернет, повідомляє пресслужба Signal.

Попередньо відомо, що дані користувачів опинилися у відкритому доступі через злом компанії Twilio. Це компанія, яка надає Signal послуги перевірки телефонних номерів і саме вона зазнала фішингової атаки.

Там зауважують, що шахраї не встигли отримати дані користувачів – історії повідомлень, списки контактів, інформацію профілю тощо.

Twilio встановили, що серед 1900 телефонних номерів зловмисник шукав три конкретні номери і обліковий запис одного встигли перезареєструвати.

 

Але зловмисник не встиг заволодіти даними користувача.

 

Компанія зауважує, що історія повідомлень зберігається лише на пристрої і Signal не зберігає її копію.

 

Ваші списки контактів, інформацію профілю, інформацію про те, кого ви заблокували та багато іншого можна відновити лише за допомогою PIN-коду Signal.

Тим користувачам, яким зламали профілі? сервісна служба відправила повідомлення про скасування реєстрації Signal на всіх пристроях. Щоб відновити доступ до облікового запису, користувачеві необхідно повторно зареєструватися під своїм номером телефону.

Подейкують, що саме цей месенджер використовують бурштинокопачі Рівненщини.

 

А з початком війни в Україні його звантажили мільйони українців, аби приховати листування про ситуацію в країні від росіян та колаборантів.

Довідка: Signal – це месенджер, створений у 2018 році компанією Open Whisper Systems. Додаток працює на алгоритмі наскрізного шифрування, завдяки якому доступ до повідомлень мають тільки учасники чату. Через цей механізм Signal вважається найбезпечнішим додатком для обміну інформацією.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень