ФСБ рф хотіла через будинковий Wi-Fi отримати доступ до камер спостереження у м. Рівне

Їх цікавили адреси правоохоронців та переміщення військової техніки

Російські хакери через Wi-Fi намагалися проникнути у комп’ютерні мережі багатоквартирних будинків Рівного.

Вони хотіли дистанційно під'єднатися до системи відеоспостереження за територією житлових комплексів, прилеглими автомобільними дорогами тощо. Таким чином планували мати прихований канал для збору інформації про ситуацію в місті.

— Також агресора цікавили відомості щодо адрес проживання українських правоохоронців та можливого переміщення військової техніки, - повідомляє СБУ.

За оперативними даними, до кібератаки причетне підконтрольне спецслужбам рф хакерське угруповання з росії, яке спеціалізується на зламах електронних систем інфраструктурних об’єктів. Спробу окупантів оперативно викрили.

Нагадаємо, на початку січня у багатоповерхівці на вулиці Богоявленській у Рівному місцеві жителі виявили вай-фай із підписом glory to Russia, що в перекладі означає слава росії.

Використання цієї мережі могло призвести до викрадення облікових записів усіх користувачів роутера, щоб надалі з їхніх пристроїв проводити потужні кібератаки, кажуть в СБУ.

 

На підставі зібраних фактів  вирішують питання про відкриття кримінального провадження.

Мешканцям Рівненщини радять під час налаштування точок доступу до роутера використовувати лише найновіші та найзахищеніші протоколи безпеки бездротового з’єднання, вимикати функцію «Автоматичного підключення до Wi-Fi» та  встановлювати складний пароль, використовуючи більш як 8 символів, і періодично його змінювати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень