Гвардія наступу: Хто подає заявки та які зарплати обіцяють бійцям

Відповіли у МВС

Міністерство внутрішніх справ НЕ буде оприлюднювати списки рядових бійців Гвардії наступу.

Про це повідомив профільний міністр Ігор Клименко в інтерв’ю Укрінформу.

Хто подає заявки 

За його словами, наразі вже зареєстровано 23 тисячі заявок охочих вступити до бригад.

- У нас уже зареєстровано понад 23 тисячі заявок. Інформація щодо більш як 35 тисяч заявок, яка була розповсюджена, є недостатньо точною, бо у кількість 35 тисяч входить і кількість наданих консультацій. Чистих заявок у нас — понад 23 тисячі, — зазначив Клименко.

За словами міністра, близько 5 відсотків від усіх заявок надійшли від жінок. Відомо також, що іноземців до бригад «Гвардії наступу» вирішили не записувати.

- Весь особовий склад, насамперед розвідка, штурмові підрозділи – це люди, які на час війни будуть надзвичайно закриті від надання інформації широкому загалу... У різних підрозділах співвідношення (людей із системи МВС і добровольців) різне – і 40 відсотків людей із системи, і 35, і 45. Це стає зрозумілим під час формування цих підрозділів.

 

Звичайно, вже є ті новобранці, які були прийняті і проходять службу, проходять відповідну підготовку. Це – тисячі людей, але більш точні цифри не можу називати. Але вони вже зараз отримують форму, екіпіровку і виїжджають на полігон для проведення навчання", – заявив Клименко.

 

Яку зарплату обіцяють бійцям

Відомо, що «мінімалка» зараз у місці постійної дислокації — на рівні від 25 тисяч гривень. Далі це буде визначатися районом перебування конкретної людини й веденням бойових дій.

Він зазначив, що дана сума є базовою, а виплати по факту будуть визначатися залежно від району перебування особи та характеру бойових дій.

- Тобто ця сума - це база. Але, наприклад, якщо говорити про громадянина, який був майором, то він одразу отримає пару тисяч за звання, - сказав Клименко.

Крім того, зарплату бійців буде визначати й посада, на якій вони перебувають.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень