Ґвалтував 15 років: деталі справи пастора-педофіла (ФОТО)

Жертвами були дівчатка у віці від 11 до 14 років


У Львівській області судитимуть 47-річного керівника молодіжно-християнського товариства "Діти Христа". Його звинувачують у розбещенні й зґвалтуванні неповнолітніх дівчаток.

Як повідомляє "Громадське", обвинувачений - житель Львова Роман Московченко.

Відносно нього відкрито 11 кримінальних проваджень, які налічують 147 епізодів за фактом статевих злочинів, скоєних з 2005 року відносно шести дівчаток у віці від 11 до 14 років.

За даними слідства, чоловік з 2003 по 2018 рік працював координатором зовнішніх зв'язків у навчально-виховному комплексі «Школа-гімназія святої Софії».

Від керівництва закладу він отримав дозвіл на проведення в приміщенні зборів МХО "Діти Христа". Там, а також у приміщенні, яке належить храму «Святого Архистратига Михаїла», він, за даними слідства, скоював злочини проти неповнолітніх.

Він приводив потерпілу в окреме складське приміщення на території храму, де здійснював відносно малолітньої розпусні дії сексуального характеру, які виражалися в тому, що він наказував потерпілій оголювати свої статеві органи і з метою задоволення своєї статевої пристрасті розглядав оголену малолітню потерпілу і торкався пальцями до її статевих органів, - йдеться у матеріалах справи.

За даними слідства, чоловік також ґвалтував неповнолітніх дівчаток. Такі дії відбувалися нібито під приводом покарання за погану поведінку дітей або як відшкодування за витрати на них.

 

Серед постраждалих були як діти з повних сімей, так і діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

Християнське товариство, яке очолював Московченко, займалося організацією християнських дитячих таборів, проведенням лекцій для дітей на релігійну тематику, відвідувало з подарунками та виступами інтернати та дитячі будинки.



За місцем проживання підозрюваного слідчі виявили та вилучили цифрові носії інформації з фото та відео. За даними слідства, вони вказують на вчинення підозрюваним дій сексуального характеру щодо неповнолітніх.
 

Також про факти розбещення і зґвалтування розповіли п'ятеро постраждалих дівчат, які на той час були неповнолітніми.Сам Роман Московченко не визнає інкриміновані йому злочини.

За словами адвоката, він "став овочем", неодноразово намагався вчинити самогубство під час досудового розслідування, і йому потрібно провести психолого-психіатричну експертизу.

Зараз Московченку інкримінують розбещення, зґвалтування неповнолітніх і сексуальний контакт з особою, яка не досягла повноліття. У разі доведення провини йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень