Гусак-рекордсмен на Вінничині розміняв уже третій десяток років (ВІДЕО)

Господарі його люблять, а село - пишається

Рекордно старий птах мешкає у родині Миколюків на Вінничині. У господарстві пенсіонерів живе гусак на ім’я Гергун, якого подарували їм ще 30 років тому. Про це повідомляють у сюжеті "Надзвичайних новин".

Ну то йому вже більше, як 32, - говорить Марія Михалюк.

Розповідає, що  за три десятиліття птах став справжнім господарем на пташиному дворі. Стежить, аби серед молодшої птиці панував порядок:

Стежить, щоб ніхто не вкрав, ніхто не підходив до них. Такий гусак. Коли вже всі зайшли до хліва, тоді він ззаду за ними заходить.

Гергун доволі норовлий. Господарі його ніколи не ображали, але до рук йде неохоче.

Нещодавно птах втратив свою подругу. Гусці теж було близько 30 років. І місяць тому вона померла від старості. Гергун важко переживав втрату.

Шукав її. Серйозно. Це була пара нерозлучна. «Лєбєдіная вєрность», кажуть. – з усмішкою розповідає Андрій Миколюк.

Пан Андрій хотів колись зарубати гусака, але не дала мати. Тож тепер сім’я доглядає за пташиною – годує, стежить за чистотою сідала.

Ветеринари розповідають, що свійські гусаки доживають до 20 років. Деякі можуть і до 25, але це вже рідкість. 30 років для гусака – рекордна цифра. У сюжеті пояснюють, що довгому життю може сприяти відсутність природніх ворогів, стресів, хороше харчування та догляд.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень