Грузія та Азербайджан заявили про помилку на Євробаченні з балами для України

Кажуть: давали геть не такі оцінки

Журі Азербайджану та Грузії на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022» заявили про помилку з балами для України.

Гурту Kalush Orchestra вони, мовляв, дали максимальну оцінку – 12, але представники конкурсу оголосили зовсім інші бали.

Про це повідомив громадський мовник Грузії та азербайджанський портал «1news». Зазначається, що причини помилки зараз з’ясовують.

Так, у Грузії заявили, що національне журі поставило найвищу оцінку – перше місце Україні, що означає 12 балів. Це підтверджує нотаріально засвідчений документ, надісланий організаторам конкурсу «Євробачення».

 

А от на таблиці з балами, оприлюдненою організаторами конкурсу, Україна отримала всього 6 балів, а перше місце (тобто 12 балів) віддали Великій Британії.

Аналогічна ситуація виникла і з балами Азербайджану. Коли черга дійшла до цієї країни, було заявлено, що через технічні неполадки результати оголошуватиме не телеведуча Нармін Салманова, а представник Європейського мовного союзу.

І тоді Україні також дали 6 балів.

Одразу після завершення конкурсу у прямому ефірі ITV продовжилася програма «Sabaha saxlamayaq», в якій обговорювалися результати – Нармін Салманова заявила, що була здивована, побачивши на екрані таблицю з результатами голосування Азербайджану, адже вона не відповідала дійсності. Каже, журі віддало 12 балів Україні, а не Великобританії (а мало бути навпаки), уточнивши, що жодних технічних проблем з виходом в ефір на Європу канал не мав – за словами Салманової, вже розпочато розгляд з цього питання.

Зазначимо, що за результатами голосування журі представники України – гурт Kalush Orchestra – зайняв четверте місце з результатом 192 бали. Перемогу у конкурсі, за оцінками журі, здобула Великобританія.

Від глядачів Kalush Orchestra отримали 439 балів (це абсолютний рекорд), тим самим збільшивши свій результат до 631 балу

Так гурт переміг у конкурсі Євробачення-2022

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень