Одноразову грошову допомогу дітям-сиротам Рівного тепер держава не виплачуватиме

Хоча раніше на це надавала субвенцію

Це допомога, яку діти-сироти отримують разово після того, як їм виповнилося 18 років.  Розмір допомоги щороку міняється. Його встановлює Кабмін, а виплачує бухгалтерія управління освіти після надходження заяви від дитини-сроти. Торік розмір допомоги становив близько 2000 гривень.

Тепер цю допомогу виплачуватимуть з міського бюджету Рівного. А щоб змогти це робити, на сесії міськради Рівного депутатам доведеться внести зміни до міської програми соціально-правового захисту дітей-сиріт.

Детальніше розповідає начальник міської служби у  справах дітей Андрій Міщеня:

У зв’язку з децентралізацією передали повністю фінансування на міський бюджет. І ц ікошти передбачені у бюджеті міста. Вони єу кошторисі управління освіти. Але для того, щоб здійснювати видатки з міського бюджету, то необхідно це відобразити у програмі. І ми вносимо ці зміни для того, щоб управління освіти могло проводити ці виплати дітям у цьому році.   

За словами Андрія Міщені, у 2015 році 24 дітям виповнилося 18 років і вони отримали допомогу, у 2016 – 23, торік – 33.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень