Грошова допомога від Червоного Хреста повертається: Хто з українців зможе отримати 16 000 грн

Щоб отримати кошти, потрібно подати заявку

У середу, 22 березня, розпочався другий етап проєкту Червоного Хреста України та Міністерства у справах ветеранів з підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І або II групи внаслідок війни.

Про це інформує Урядовий портал.

Наприкінці лютого було отримано перші 10 тисяч заяв через ресурс Е-ветеран, можливість подачі яких було тимчасово призупинено для проведення моніторингу якості надання послуги, завершення процесу виплати коштів на банківські картки заявникам та удосконалення технічних процесів.

Зазначається, що від 22 березня наступні 15 тисяч заявників можуть подати заяву на отримання грошової допомоги.

Особи, яким надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або II групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць.

Виплати здійснюватимуться протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги, тобто загалом людина зможе отримати 16 тисяч грн.

Як подати заяву

Подавати заявку зможуть лише особи, які мають власний електронний підпис.

  1. Зайдіть на сторінку eveteran.gov.ua.
  2. Перейдіть за посиланням «Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни».
  3. Пройдіть електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.
  4. Перевірте прізвище, ім'я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та зазначте свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти.
  5. Перед тим, як надіслати заяву, повторно перевірте свої дані та надайте згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.
  6. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І або II групи заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни.

Якщо особа відповідає цьому критерію, тоді знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України для подальшої виплати грошової допомоги на вказаний у заяві банківський рахунок.

З міркувань безпеки повідомлення про нарахування або відмову не буде надсилатися заявникам. Тому у разі неотримання виплати у зазначений термін потрібно зателефонувати до Мінветеранів за номером: +380636889596, де мають допомогти з'ясувати можливу проблему та розкажуть про механізм її вирішення.

Джерело: Апостроф 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень