Гроші за пробне ЗНО не повернуть. Хоча Зеленський сказав, що треба (ОНОВЛЕНО)

Але їх вже витратили

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) не зможе повернути кошти, що були сплачені за участь у пробному ЗНО, оскільки вони - вже витрачені.

Зокрема, на підготовку тестових завдань, друк тестових зошитів та організацію проведення тестування.

 

Водночас, УЦОЯО забезпечить отримання учасниками паперових тестових зошитів, а також проведення дистанційного пробного тестування.

Про це йдеться у коментарі Українського центру оцінювання якості освіти у відповідь на запит Освіта.ua.

Наразі всі тестові зошити учасників знаходяться у пунктах проведення пробного ЗНО і кожен зареєстрований учасник зможе отримати свій тестовий зошит за окремою процедурою, про яку повідомлять пізніше, - йдеться у відповіді Центру.

При цьому, днем раніше президент Володимир Зеленський доручив безкоштовно провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання у формі онлайн тестування та повернути витрачені учасниками пробного ЗНО кошти. Про це у коментарі "Українській правді" повідомив міністр фінансів Сергій Марченко:

У зв’язку зі зміною форми проходження пробного ЗНО президент дав доручення провести онлайн тестування безкоштовно. Загалом на проходження пробного ЗНО зареєструвалися понад 362 тис. учасників.

 

Сплачені кошти за його проходження у розмірі майже 53 млн грн будуть компенсовані у повному обсязі, - зауважив міністр.

Як же буде насправді - спрогнозувати важко. Чи дійсно знайдуть можливість та механізм для повернення витрачених коштів стане відомо згодом.

Нагадаємо, що вартість пробного ЗНО дещо різниться для різних регіонів. Рівненщина, зокрема, належить до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, тож для абітурієнтів вартість послуги складала 150 грн.

Між тим, пробне онлайн тестування відбудеться вже 15-го і 17-го червня (це найближчі понеділок і середа). Про те, як його пройти, читайте тут:

Пробне ЗНО таки відбудеться. Усюди. В онлайн-режимі

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень