«Гроші з педагогів - керівникам освіти»: службове розслідування на Рівненщині завершене

Про результати розслідування

Завершилося службове розслідування щодо збору грошей з вихователів дитсадка №6 у місті Дубно на Рівненщині на обласний семінар начальників управлінь освіти.

Як повідомляв сайт Радіо Трек, з вихователів тоді збирали по 60 грн.

 

На підтвердження збору коштів ми публікували скрін повідомлення завідувачки садка у чаті у Вайбері. 

Тоді завідувачка дитсадка Тамара Нестеренко у коментарі Радіо Трек говорила одночасно, що

грошей з вихователів не збирали, і що їх збирали, але повернули назад.

А начальник міського управління освіти Дубна Наталія Іваницька про збір коштів висловлювалася так:

Чому один із керівників закладу вирішила це зробити, в мене відповіді немає, це питання до неї. Знаю лише точно, що всі ці кошти вона повернула. 

«Факт збору грошей - відсутній», - комісія управління освіти

Наталія Іваницька надіслала Радіо Трек посилання на акт проведення службового розслідування від 24 жовтня цього року. У ньому зазначено, що

завідувачка дитсадка дала письмове пояснення, в якому запевнила, що збору грошей з вихователів не було, і що скріншоти переписки з Вайбера - це фейк. 

 

Заперечили, що збирали з них гроші на семінар, і 21 з 29 працівників дитсадка у колективному письмовому зверненні. Решта - пояснень не дали.

 

Через це, говориться в акті, факт збору грошей з вихователів «був відсутній», і завідувачка «не має ніякого відношення до збору коштів». Також, виходить з акту, ніякого порушення в діях завідувачки не було і підстав для притягнення її до відповідальності нема. 

Незважаючи на це, в акті запропонували

дати усне зауваження завідувачці (за що, якщо порушення не було? - Авт.), і доручити керівникам закладів освіти провести наради з працівниками, щоб запобігти подібним ситуаціям (яким саме, якщо нічого не було? - Авт.). 

Як відреагувала на результати службового розслідування начальник управління освіти

За результатами акта начальник управління освіти Наталія Іваницька видала наказ про те, щоб

оголосити завідувачці дитсадка усне зауваження за недотримання педагогічної етики та порушення посадових обов'язків (у чому полягали недотримання етики і порушення обов'язків - у наказі не вказано - Авт.). 

Також, повідомила Наталія Іваницька, завідувачка садка написала заяву на звільнення з роботи з 1 січня 2024 року у зв'язку з виходом на пенсію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень