Грошей недостатньо: У ще одній школі Рівного збирають благодійні внески на лавки

Нещодавно така ситуація вже була в інших школах

Через загрозу ракетних ударів від російських окупантів в навчальних закладах Рівного мали облаштувати укриття. Зробити це планували ще до 23 серпня, адже ще у липні прийняли рішення про виділення з міського бюджету на ремонт 55 млн грн, 15 млн з яких – спрямували на облаштування найпростіших укриттів у школах.

Тоді міський голова Олександр Третяк та в управлінні освіти наголошували, що грошей з батьків на укриття збирати не будуть.

Однак у серпні до Радіо Трек звернулися рівнянки з ліцею №15 та «Гармонії». Вони повідомили, що адміністрації закладів почали звертатися до батьків щодо необхідності фінансової допомоги закладам. Зокрема, у «Гармонії» з батьків збирали по 300 грн на лавки. Про це ми писали тут:

Штори скасовуються: Новий тренд у Рівному – «Збираємо гроші на лавки в укриття» (ФОТО)

 

Збір грошей на лавки в укриття: у Рівному у школі з батьків вимагають по 110 грн

Тоді в управлінні освіти Радіо Трек повідомили, що сталася помилка, грошей ніяких не збирають. Сама очільниця «Гармонії» Галина Пучко взагалі відмовилася коментувати ситуацію і попросила почекати, поки вона вийде з відпустки. У ліцеї №15 інформацію про збір грошей з батьків спростували.

Днями стало відомо, що рівняни скаржаться на недостатнє фінансування для облаштування укриття у ліцеї «Колегіум».

До Радіо Трек надійшов лист, у якому йдеться про те, що гроші на ремонт заклад отримав із запізненням і їх не достатньо. Частину витрат покриває сам директор закладу, але проблема залишається.

 

І грошей на лавки не вистачає, тож просять батьків здати кошти у вигляді традиційних благодійних внесків, які батьки зазвичай сплачували у мирний час.

Зокрема, деяким батькам у месенджерах розсилають такий текст:

Доброго дня усім! Вчора отримала повідомлення від директора нашого ліцею. Він розуміє усі проблеми сьогоднішнього дня, але без нашої допомоги «Колегіум» просто не проживе.

Невеликі бюджетні кошти сьогодні в умовах воєнного стану фактично заблоковані. Витрати на утримання закладу йдуть постійно. Вже кілька тижнів він закриває шкільні проблеми власними коштами. Зараз звертається до нас із проханням підтримати функціонування закладу благодійними внесками.

Щомісячна сума тогорічна - 50 грн., якщо навчається 1 дитина в «Колегіумі», і 40 грн, якщо 2 та більше дітей, або по можливості.

Роботи в укритті основної школи йдуть до завершення, дуже пізно отримали кошти на облаштування з бюджету. Завершують проводку і мають монтувати вентиляцію. Не привезені ще металеві двері в укриття. Обіцяють до середи роботи завершити.

Залишається питання стільців (лавок) у підвальному укритті.

Після завершення робіт директор відразу ж збере голів батьківських комітетів 5-11 класів, щоб побачити укриття і прийняти рішення щодо подальшої форми навчання.

А тому за 1 семестр навчання здаємо 300 грн (якщо навчається 1 дитина в ліцеї), та 260 грн (якщо навчається 2 та більше дітей), в тому числі 100 грн на не передбачені витрати класу. Здавати по можливості.

Кошти можна буде здати особисто, коли діти підуть до ліцею, або перерахувати на карточку 51************08.

Повідомляйте, будь ласка, хто перерахував, щоб відмітити. Дякую за розуміння!

Зауважимо, що з джерел Радіо Трек стало відомо, що не всі батьки отримали такі повідомлення.

 

Ймовірно, збір грошей влаштували у певних класах закладу.

Найближчим часом Радіо Трек візьме коментар в управлінні освіти щодо цієї ситуації, зокрема, з’ясує, скільки грошей на ремонт отримав заклад у порівнянні з іншими школами. І чому фінансування надійшло з запізненням, адже більшість шкіл Рівного вже відновили навчання в очному режимі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень