Громад у ПЦУ більшає, а мову богослужінь при переході можна не змінювати

Принаймні це не обов’язково робити одразу

На сьогодні на Рівненщині є 388 громад ПЦУ. Їхня частка зростає, адже з моменту, як ПЦУ отримала Томос, до них перейшло 52 громади, ще 18 долучилися від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Таку кількість громад у ПЦУ на Рівненщині озвучив «Суспільному» очільник Рівненської єпархії Православної Церкви України, архієпископ Іларіон.

За його словами, священники московського патріархату приходять радитися, як зробити перехід. Є випадки, коли громади одноголосно вирішують перейти до ПЦУ. Кожен такий випадок окремий.

Журналіст запитав Іларіона, чи починають у церквах після переходу вести службу українською.

— Мова богослужіння — це не є якась обов’язкова умова в питанні переходу парафії від московського патріархату до нашої помісної церкви. Все відбувається, на мій погляд, абсолютно безболісно, лагідно і спокійно. Від громади залежить, чи хочуть вони одразу перейти на українську мову, чи робити це поступово. І оскільки це питання не є принциповим, то це найбезболісніше питання, до якого ми ніколи не повертаємось, - каже Іларіон.

Докладніше інтерв’ю Олексія Бухала з Іларіоном можна побачити тут:

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень