

Одна хитрість допоможе приготувати смачний гарнір
Гречку треба варити у каструлі із товстими стінками, так буде рівномірно розподілена температура і ваша крупа добре провариться.
Перед початком приготування крупу потрібно кілька разів промити водою, щоб прибрати сміття і пил. Потім викласти в каструлю, залити чистою питною водою, накрити кришкою і варити гречку до закипання води на середньому вогні.
Коли побачите, що вода закипіла, вогонь необхідно зменшити до мінімуму і додати половину чайної ложки солі. Також не забудьте, скільки часу варити гречку - як правило, для приготування ідеальної каші вистачає 20-25 хвилин.
ВАЖЛИВО: у жодному разі крупу не можна перемішувати ложкою або лопаткою, інакше вона пригорить або звариться нерівномірно.
Далеко не всі господині використовують вершкове масло під час готування такої крупи, але якщо ви хочете отримати дійсно смачний гарнір, краще змінити звичку. Немає нічого складного в тому, як варити гречку - пропорції дуже прості.
На 1 склянку крупи потрібно використовувати 2 склянки питної води, якщо хочете, щоб каша вийшла щільна і сухувата. Тим, кому до душі в'язка консистенція, радимо налити більше рідини - 2.5-3 склянки.
Вершкове масло краще додавати наприкінці, коли гречка вже звариться остаточно. Саме в той момент, коли ви вимкнете вогонь, додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте каструлю кришкою і укутайте рушником. Перебуваючи в теплі та комфорті, гречка вбере в себе олію і збільшиться в об'ємі, вийде соковитою та поживною.
Раніше ми писали таке:
Гречка любить одну спецію: як зварити крупу, яка стане шедевром
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ
Як правильно називати росіян: в українській мові є лише одне правильне слово
Ніяка вона не Могилевська: 30 років тому співачка відмовилась від справжнього прізвища
Мазур чи Мосейчук: хто з цих телеведучих дійсно «керує» каналом, а хто має більший рейтинг
Що не варто казати у відповідь на «дякую»? Фраза, яку час викинути з лексикону
Аномальний початок травня: В Україну може ввірватися арктичне повітря
Курячі зрази з грибами: рецепт гарячої страви, яка сподобається всім
Гроші на вітер: кухонна техніка, про покупку якої найбільше шкодують
«Оселедець під шубою» вже в минулому: Клопотенко поділився новим рецептом салату з Латвії
Ледачий Медовик без розкочування коржів: хитрий спосіб приготування десерту (ФОТО)
Різдвяні страви: 5 кращих рецептів смачної куті
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415