Війна за чорниці на кордоні Рівненщини: люди облаштовують блокпости. Ввели поліцію (ВІДЕО)

«Гості, як навала», - скаржаться місцеві

Ліворуч на фото - юний збирач чорниць, праворуч - побитий житель с. Липники, що на Житомирщині. Часом конфлікти між місцевими та приїжджими доходять до бійки
Ліворуч на фото - юний збирач чорниць, праворуч - побитий житель с. Липники, що на Житомирщині. Часом конфлікти між місцевими та приїжджими доходять до бійки

Жителі села Липники, що на Житомирщині, перекривають дорогу до лісу, аби туди не змогли потрапити мешканці Рівненщини. Останні приїжджають цілими бригадами – за чорницями.

І, як кажуть місцеві, псують ягідники, та й визбирують усе, що знаходять. А це – чи не єдиний шанс місцевих заробити грошей влітку, повідомляє ТСН.

Саме через це людям щоранку доводиться блокувати дорогу до лісу і не пропускати «чужі» авто. Часом у машинах приїжджають цілі родини - від старого до малого. А буває й таке, що бригада налічує до сотні осіб, пояснюють місцеві.

Рівненські «заробітчани» при цьому кажуть, що це все дурниці. Мовляв, нічого вони не пошкоджують, а після гребінки чорниця росте навіть краще.

Доходить до бійок.

Тож, аби хоч якось врегулювати ситуацію, на місці події постійно чергує поліція.

Заборонити проїзд вони не можуть, а от оштрафувати водія за порушення правил перевезення людей - можуть. Так само як і стежити за тим, щоб словесні конфлікти не переходили до рукоприкладства. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень