Війна за чорниці на кордоні Рівненщини: люди облаштовують блокпости. Ввели поліцію (ВІДЕО)

«Гості, як навала», - скаржаться місцеві

Ліворуч на фото - юний збирач чорниць, праворуч - побитий житель с. Липники, що на Житомирщині. Часом конфлікти між місцевими та приїжджими доходять до бійки
Ліворуч на фото - юний збирач чорниць, праворуч - побитий житель с. Липники, що на Житомирщині. Часом конфлікти між місцевими та приїжджими доходять до бійки

Жителі села Липники, що на Житомирщині, перекривають дорогу до лісу, аби туди не змогли потрапити мешканці Рівненщини. Останні приїжджають цілими бригадами – за чорницями.

І, як кажуть місцеві, псують ягідники, та й визбирують усе, що знаходять. А це – чи не єдиний шанс місцевих заробити грошей влітку, повідомляє ТСН.

Саме через це людям щоранку доводиться блокувати дорогу до лісу і не пропускати «чужі» авто. Часом у машинах приїжджають цілі родини - від старого до малого. А буває й таке, що бригада налічує до сотні осіб, пояснюють місцеві.

Рівненські «заробітчани» при цьому кажуть, що це все дурниці. Мовляв, нічого вони не пошкоджують, а після гребінки чорниця росте навіть краще.

Доходить до бійок.

Тож, аби хоч якось врегулювати ситуацію, на місці події постійно чергує поліція.

Заборонити проїзд вони не можуть, а от оштрафувати водія за порушення правил перевезення людей - можуть. Так само як і стежити за тим, щоб словесні конфлікти не переходили до рукоприкладства. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень