Гостей просять покинути місто: Почаїв закривають через спалах COVID-19 (ОНОВЛЕНО)

Та порушення умов карантину на Великдень

м. Почаїв, Тернопільщина

Місто Почаїв, що на Тернопільщині, закривають на в'їзд та виїзд уже відсьогодні - з 10 ранку.

Про це повідомив заступник голови Кременецької райдержадміністрації Вячеслав Онишкевич, передає «Громадське».

Рішення ухвалили через зростання захворюваності на коронавірус у місті та порушення карантину під час Великодніх богослужінь. Зокрема, у Свято-Успенській Почаївській лаврі (УПЦ (МП)).

Свято-Успенська Почаївська лавра

За словами заступника, станом на неділю, 20 квітня, у Почаєві підтвердили ще 13 випадків інфікування коронавірусом:

Просимо почаївчан негайно повернутися у місто і залишатись вдома, а гостей — просимо покинути Почаїв, - наголосив Вячеслав Онишкевич.

Відсьогодні у Почаєві запроваджують пропускну систему. За перепустками у місто зможе заїхати лише спецтранспорт, який забезпечує життєдіяльність міста. На КПП усі транспортні засоби дезінфікуватимуть.

ОНОВЛЕНО 12:15. Пізніше - у коментарі "Суспільному" - Вячеслав Онишкевич зауважив, що 

з 10-ї години на блокпостах поліцейські зупиняють автівки, які мають намір в'їхати до міста транзитом, і рекомендують їм їхати в об'їзд. Зовсім заборонити проїзд ми не можемо, бо не введено надзвичайний стан. Щоб не порушувати конституційні права людей. Тому ми переконуємо їх не виїжджати і не в'їжджати до Почаєва. І вони вертаються. До міста мешканці зможуть повернутися, а виїхати - ні. Транзитний транспорт їхатиме в об'їзд. Пішки заходити і виходити з Почаєва можна. Вільно проїжджатиме тільки спецтранспорт

Нагадаємо, що напередодні поліція відкрила кримінальне провадження через порушення карантину у Почаївській Свято-Успенській лаврі.

Фото ГУНП Тернопільщини. Великодня ніч

Попри попередню домовленість поліції з духовенством щодо того, що під час служби віряни повинні перебувати на прилеглій території, а не в храмі, людей таки запустили в лавру.

Під час служби всередині храму перебувала надто велика кількість людей, які не дотримувалися соціальної дистанції. Крім того, частина вірян ще й не використовувала засоби індивідуального захисту, повідомляють правоохоронці.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень