«Поки вони не задихаються – сидять вдома», - лікар з Рівного до хворого на коронавірус

У чоловіка легкий перебіг хвороби

На умовах анонімності журналісти «Суспільного» поспілкувались із рівнянином, який входить у коло контактів з інфікованою раніше жінкою.

Чоловік розповів, що після того, як дізнався про контакт із носійкою вірусу, пішов на самоізоляцію, а від лікарів отримав дзвінок про те, що йому мають зробити ПЛР-тест. Однак, у той же день перетелефонували і сказали, що таке тестування робити поки що не будуть.

Пояснили, що, по-перше, зараз велике навантаження за кількістю контактних осіб, а у випадку із героєм нашої історії – його перевірка відкладається через відсутність будь-яких симптомів (жодних симптомів він і справді не має).

Рівнянин за кілька днів передзвонив до сімейної лікарки і запитав, чи може перевіритись на коронавірус, якщо має бажання зробити це за гроші. Ми не будемо розкривати особи цієї лікарки, лише подамо, як вона описала ситуацію в Рівному, маючи безпосередній стосунок до галузі:

– Купити і зробити експрес-тест можна самому без проблем, там є інструкція. Але швидкий тест – це тест на наявність антитіл, а контактним треба робити ПЛР, який покаже, чи є в людині вірус.

 

ПЛР – це мазок із носа, самому його не зробиш. А лабораторний центр зараз дуже навантажений.

 

Є люди, які мають температуру високу вдома, в лікарню їх поки не взяли. Поки вони не задихаються – сидять вдома. От таким людям треба в першу чергу робити.

 

У твоєму випадку – не переживай, саме основне – його легко і непомітно перенести, все одно ж зарадити не можна. Може на допомогу лабораторному центру ще хтось прийде…

 

Я думаю, що у вівторок буде ще більший наплив і щось вони вирішать за ці дні. У нас дуже багато направлень пацієнтам і не зроблені тести. Є вагітні, теж треба зробити, – сказала лікарка.

Нагадаємо, на Великдень у Рівному лабораторно підтвердили 5 нових випадків коронавірусної хвороби. Троє людей вчора померли.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень