Голубовська озвучила три ключові пропозиції Зеленському в м. Рівне (ФОТО/ВІДЕО)

У плані медицини

Відомий український інфекціоніст, доктор медичних наук та Залужений лікар України Ольга Голубовська перебувала сьогодні в Рівному.

Вона проводила семінар-зустріч з представниками лікарень міста та області, ще раз обговорюючи з ними найефективніші протоколи лікування COVID-19 та, зокрема, штаму «Дельта».

Ключова теза Голубовської:

Більшість людей гине тому, що запізно розпочинається лікування:

 

«Антиінфекційну терапію треба починати одразу, а не тоді, як людина вже задихається. Як тільки лікар встановив для себе, що має справу з коронавірусом, одразу треба починати діяти за протоколом. Не треба чекати, поки сатурація впаде до 92 чи нижче.

 

І, до речі, для того, щоб зрозуміти, що людина хвора на COVID, лікарю зовсім не обов’язково чекати результатів ПЛР тесту: є чіткі відмінності між грипом та коронавірусом».

Окремо відомий лікар відповіла на запитання, що б вона запропонувала Зеленському, якби мала таку нагоду – в плані медицини:

  1. Збільшити фінансування медицини. Той рівень, що у нас є - це рівень виживання. Хоча і при ньому рівень госпітальної смертності при коронавірусі є НЕ вищим, ніж у найрозвинутіших країнах, а часто й нижчим (Голубовська пояснює – чому).
  2. Переглянути медичну реформу – другого рівня, зокрема в аспекті стаціонарів інфекційної медицини. «Ви розумієте, - каже Голубовська, - що коронавірус врятував наші інфекційні відділення. Якби не він, якби реформа пішла далі, то цих відділень уже б не було. І вже були б масові скорочення інфекціоністів по всій Україні».
  3. Медична освіта. «Це ганебна сторінка нашої історії, коли всі наші наукові працівники, наші професори, наші унікальні хірурги, які оперують по всьому світу, вони у нас формально – не є лікарями. Таке законодавство. Наприклад, я – «неідентифікована персона».

Зауважимо, що це каже Заслужений лікар України, доктор медичних наук, фактично, провідний інфекціоніст України.

Більше в нашому інтерв’ю:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень