Головні «перлини» Карпат: що варто знати про ціни та інфраструктуру, збираючись у мандрівку

Як за коротку поїздку побачити природу, замки і термальні джерела: готовий маршрут

Якщо ви прихильник гірських пейзажів та походів у гори, зверніть увагу на невеликі міста та села, розташовані посеред гірських масивів. На власному авто подорожувати значно краще – можна заночувати будь-де. Другий спосіб мандрівки — залізницею. Однак тоді ваш вибір звужується до станцій зупинок потягу.

Розглянемо деякі локації на прикладі одного маршруту і розповімо про інфраструктуру.

Добратися до Карпат: ціни на квитки в поїздах

Зі Львова у напрямку різних міст, розташованих у Карпатах, курсують поїзди за двома основними напрямками – Ужгород та Івано-Франківськ. Потяг до Івано-Франківська коштує близько 130-150 грн за квиток і відправляється тричі на день. Зі Львова щодня о 16:50 виїжджає електричка, яка робить зупинки в Сколе, Славському, Воловці, Сваляві, Мукачево та в Ужгороді. Вартість поїздки становить лише від 70 до 90 гривень в одну сторону.

Вже майже за дві години їзди від Львова рівні пейзажі зміняться на гірські.

Найближча зупинка по ходу руху електрички – Сколе

Місто розташоване посеред гірського хребта Сколівські Бескиди. Тут же розташовується Національний природний парк «Сколівські Бескиди».

Наступною зупинкою буде широко відомий курорт Славське

Тут є гірськолижний комплекс, який в останні роки полюбили львів’яни, оскільки їхати сюди з міста всього близько двох годин. У період міжсезоння, коли тут ще рано кататися на лижах, сюди їдуть насолодитися красивою природою в оточенні гір.

Часто Славське стає місцем релакс-турів, екскурсій, корпоративних подій. Однак інфраструктура міста розвивається доволі повільно: на профільних форумах туристи відзначають, що тут не вистачає маркетів зі звичайними продуктами, якісних закладів харчування та відповідного сервісу, до якого вже звикли мешканці великих міст.

Що можна побачити у населеному пункті Воловець

Воловець – селище в історичному регіоні Бойківщина на Закарпатті. Ця локація може стати хорошим вибором, якщо ви шукаєте спокійного відпочинку в оточенні гір та мальовничої природи. Тут можна покупатися в чанах та басейнах (вартість відвідування басейну становить від 50 грн за годину, вартість оренди чану на джерельній воді - 1000 грн, чану на травах - 1500 грн за два години).

У Воловці доволі розвинена інфраструктура: продуктові та продовольчі магазини від відомих мереж, банкомати, аптеки, служби доставки, кафе та кав’ярні, місцевий ринок. Ціни за кімнату у садибі, де звичай мешкають власники, коливаються від 150 грн до 400 грн за добу з людини або за номер.

В гори по гриби та ягоди: Полонина Боржава та Пилипець

Прямо з місця проживання пішки можна піти у гори. Тут пролягає Полонина Боржава — мальовничий гірський масив на Полонинському хребті між річками Віча і Рікою.

Найближчі вершини — гора Плай з розташованою на ній метеостанцією та гора Томнатик, яка вже стала для багатьох туристів популярною інста-локацією.

З Воловця зручно дістатися до найближчих курортів та об’єктів туризму. Ви можете поселитися у сусідньому селі Подобовець (11 км), або поїхати до гірськолижного курорту Пилипець (20 км). Проїзд у таксі коштуватиме від 300 грн.

Водоспад Шипіт та Синевир: найближчі туристичні атракції

У Пилипці працює прокат гірських велосипедів, є сувенірні крамниці з місцевими винами та наливками. Поруч розташований відомий водоспад Шипіт.

З Воловця або Пилипця також близько добиратися до Природного парку Синевир – десь близько години автомобілем. Природа цього місця справді вражає – високі гори та гірські річки, села вздовж ущелин. Озеро Синевир можна обійти по колу по пішохідному маршруту з лавочками та альтанками для відпочинку. Обов'язково скористайтеся прогулянковим човном, щоб дістатися середини озера і побачити парк з іншого ракурсу. А ось купатися в озері заборонено.

Замки біля Мукачева

Якщо сісти у потяг у Воловці і вийти на станції Мукачево, то можна побачити старовинні палаци та замки, такі як Замок Шенборнів, Мукачівський замок Паланок та Чинадіївський замок Сент Міклош.

Відпочити від екскурсій варто у центрі міста Мукачево: зайдіть на ароматну каву та бельгійські вафлі в одну з місцевих кав’ярень та скуштуйте смачну піцу і свіжу випічку у пекарнях.

З Мукачева можна з’їздити до Берегова, відомого лікувальною водою. Також ви можете вирушити до відомого мінеральними водами курорту Сваляви, де розташовано немало оздоровчих курортних готелів та санаторіїв. Якщо вам хочеться більше вражень, то можна також відвідати Ужгород. Це місто — всього у годині їзди потягом.

Джерело — РБК Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень