Чоловікам, які на Рівненщині голодують через гімназію, порадили... робити ремонт

Вони виступили проти реорганізації навчального закладу

Нещодавно у Млинові депутати селищної ради підтримали процес реорганізації і об’єднали гуманітарну гімназію та школу №3.

Засідання сесії тоді не обійшлося без жертв – сталися сутички між активістами та поліцейськими. Представники обох сторін потрапили до лікарні.

Одразу після цих подій кілька активістів розпочали голодування. Вони на знак протесту розгорнули наметове містечко під селищною радою. 

Голова ОТГ тривалий час не виходив до голодувальників, а потім таки підійшов і запропонував їм роботу, каже депутат селищної ради Млинова, який теж бере участь у голодуванні, Валерій Ярмолюк:

Нас четверо тут голодує, підтримує нас дуже багато людей. Місцеві жителі приходять до нас і вдень, і вночі.

 

Нарешті, сьогодні, на восьмий день, до нас вийшов голова Дмитро Левицький і запропонував нам роботу – робити ремонт у школі №3, щоб тут не сидіти.

Дмитро Левицький підтверджує, що запропонував голодувальникам робити ремонтні роботи у школі. Мовляв, справді, дуже багато треба зробити до 1 вересня, а вони за спеціальністю - будівельники.

Поки немає компромісу, сказав голова Млинівської ОТГ Дмитро Левицький:

Я не знаю, які компроміси можуть бути з голодувальниками. Вони хочуть лише, щоб рішення про закриття гімназії скасували. Вони мене не чують.

 

Якщо ми скасуємо рішення, у нас не вистачить 6 мільйонів гривень освітньої субвенції. Тобто на наступний рік нам доведеться закрити сільські школи. Я проти цього категорично. Довезти дітей до школи тоді буде великою проблемою. Більше того, куди ми подінемо сільських вчителів? Яку альтернативу ми запропонуємо молодій вчительці у селі? Я не знаю…

За його словами, школа №3 є опорною і на неї з держбюджету виділяють значні кошти. Тому об’єднання двох навчальних закладів лише покращить і матеріальну базу для навчання дітей, і буде можливість організувати центр позашкілля. І в майбутньому буде приміщення для дитячого садка.

Тим часом стан голодувальників у Млинові з кожним днем погіршується.

Сьогодні, 10 липня, одного з активістів терміново госпіталізували.

Йому надали медичну допомогу. За словами головного лікаря Млинівської лікарні Віктора Ковальова, активіст проходить обстеження і його життю нічого не загрожує.

Щодо позиції управління освіти і науки області, то його начальник Григорій Таргонський сказав, що він не має права втручатися у конфлікт і висловлювати свої бачення. Бо, відповідно до закону про децентралізацію, управління не наділене повноваженнями втручатися у роботу органів самоврядування. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень