Гнати самогон — природно для українців, — «Слуга народу» хоче легалізувати самогонні апарати

Виключно для потреб власного споживання

Скасувати адміністративну відповідальність за виробництво самогону для власних потреб, тобто не на продаж, пропонують нині в Україні. Ініціаторами документи виступили депутати з фракції «Слуга народу», які вважають виготовлення самогону «природним правом» українців.

Нововведення передбачаються законопроєктом № 4153, який зареєстрований у Верховній Раді, пише сайт Сьогодні.

Якщо людина виключно для власного споживання виробляє з продуктів своєї праці міцні алкогольні напої, це її природне право, що не може бути обмежене державою, – сказано в пояснювальній записці до законопроєкту.

Зараз в Кодексі про адмінпорушення є стаття, в якій йдеться про те, що за самогоноваріння і виготовлення самогонних апаратів без мети їх продажу накладається штраф від 51 до 170 грн.

До слова, раніше в Україні відбулася демонополізація ринку спирту. Тепер його виготовленням може займатися не тільки державний концерн «Укрспирт», а й приватні підприємства. Стартувала вже й приватизація об'єктів «Укрспирту». Перший приватний спиртзавод з'явиться в Україні вже у жовтні.

Йдеться про Немирівський спиртзавод, його виставили на продаж на майданчику ProZorro. Торги відбудуться 15 жовтня, а стартова ціна об’єкту 49,57 млн гривень.

А от відкривати нові спиртзаводи в країні поки що не можна. Це обмеження діятиме до середини 2021 року, щоб допомогти «Укрспирту» продати свої об'єкти в приватні руки.

За матеріалами сайту Сьогодні 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень