Гігантський урожай гарантовано: найкращі дні для посадки озимого часнику в листопаді

Городникам на замітку!

Озимий часник заведено садити за місяць до настання перших серйозних заморозків. Якщо посадити культуру пізно, то зубчики не встигнуть вкоренитися в землі. А якщо поспішити, то часник занадто сильно проросте і замерзне взимку.

В Україні в останні роки зими настають пізно. Тому протягом листопада ще можна встигнути посадити озимий часник, особливо в південних областях. А в північних і в гірських регіонах України часник краще посадити в перших числах листопада. При посіві температура верхнього шару ґрунту має становити приблизно 10-12°.

Коли садити озимий часник в листопаді? 

Найкращі дні для посадки озимого часнику - рослини дадуть багатий урожай і легко переживуть морози: 2-4, 15-16, 25-26 листопада.

Хороші дні для посадки озимого часнику - рослини добре приживуться, а врожайність буде середньою: 1, 7-9, 11, 17-18, 21-22, 29-30 листопада.

Невдалі дні для посадки озимого часнику - посадковий матеріал може загинути: 5-6, 12-14, 19-20, 23-24, 27-28 листопада.

В цілому озимі культури рекомендується висаджувати у період зростаючого Місяця. Багато дачників помічають, що так вдається досягти найкращого врожаю. У листопаді зростаючий Місяць припадає на 1-12 і 28-30 листопада.

Як садити озимий часник:

  • Викопайте на землі грядки глибиною 7-10 см залежно від розмірів зубчиків часнику.
  • Висадіть посадковий матеріал на відстані приблизно 15 см один від одного.
  • Засипте грядки землею.
  • Якщо найближчими днями очікуються дощі, то поливати грядки не потрібно. У суху погоду посіви варто полити теплою водою.
  • Після посадки грядки замульчуйте шаром соломи, тирси або опалої трави. Це захистить часник від зимових морозів.

Після чого садити часник?

Найкращими попередниками для нього вважаються гарбузи, кабачки, патисони, капуста, огірки, помідори, будь-які салати й зелень, прянощі.

 

Не рекомендується садити часник там, де в цьому або в минулому році росла цибуля, селера, картопля, пастернак, морква, буряк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень