Чи загрожує Рівному відсутність води під час гасіння пожежі?

Надзвичайники перевіряють пожежні гідранти

З початку квітня у Рівному та області триває планова перевірка на справність вуличних гідрантів, за допомого яких рятувальники отримують безперебійну подачу води для гасіння пожеж.

Як розповів підполковник ДСНС, відповідальний за стан протипожежного водопостання Рівненщини Віктор Грицюта, всього у Рівному є понад 1200 гідрантів, з них вуличних – 860. Кожного разу під час перевірок працівники ДСНС виявляють до 40 несправних гідрантів.

Також Віктор Грицюта зауважив, що в середньому одна звичайна пожежна машина розрахована на перевезення 2 – 2,5 тонн води. За умови використання одного водяного стволу цього об’єму вистачає лише на 10 хвилин, тому дуже важливо, аби вуличні гідранти були справними, а громадяни не знімали залізні люки, якими накриті пристрої:

– Машина як приїхала до місця пожежі, ми подали перший ствол на гасіння пожежі, ми використовуємо ці дві з половиною тонни води, які машина привезла, тільки 10 хвилин. Далі потрібно пожежний автомобіль заправляти водою.  

Прохання до мешканців області не забирати люки з пожежних гідрантів. Пожежний гідрант є підземний. І може бути таке, що він замерзне і ми його не відкриємо. Також дуже багато люків забирають люди і здають на металобрухт. А щоб їх відновити - це великі затрати. А цей колодязь відкритий. Людина, яка йде вночі чи ввечері, може впасти в цей колодязь і травмуватися, тому що колодязі є різної глибини. Там є пожежні гідранти, а людина може впасти не цей пожежний гідрант і зламати руку, ногу.

Тому прохання до людей - люки не чіпати. 

Зауважимо, що всього у Рівненській області є майже 5,5 тисяч  гідрантів. З них більше половини –  вуличні і понад 2 тисячі об’єктові.

Додамо, що об’єктові гідранти перебувають на балансі підприємств різної форми власності. У ДСНС Рівненщини підприємства закликають звертатися до пожежно-рятувальної служби, аби рятувальники змогли перевірити усі пристрої та гарантувати належну ліквідацію пожежі у випадку її виникнення.

До слова, перевірка гідрантів у Рівному та області триватиме до кінця травня. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень